fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Waarom bewegen je beter laat voelen

Waarom bewegen je beter laat voelen

Bewegen is bijna noodzakelijk voor een gezond en blij lichaam, daar zijn wij van overtuigd! Dat het gezond is voor je lichaam weten de meeste wel. Mensen sporten om af te vallen of gezonder te worden. Maar wist je al dat bewegen ook veel kan bijdragen aan een goede stemming? Dat is namelijk zeker het geval en in deze blog vertellen we je waarom en hoe het werkt!

 

 

Waarom bewegen je beter laat voelen

Hallo endorfines 

Tijdens het bewegen van je lichaam, gooit je brein endorfines in de strijd. Dat zijn de natuurlijke feel-good hormonen die je een gelukkig gevoel geven. Stress wordt verminderd, pijn verdwijnt en je voelt je gewoon lekker. Trek dus je sportschoenen aan en ga heerlijk bewegen!

 

Zeg gedag tegen stress en angst

Een goede workout kan je helpen om stress en angst los te laten, echt even je gedachten uitzetten. Je spieren ontspannen zich en de spanning lijkt te verdwijnen. Het kan echt een opluchting zijn. Heb je een stressvolle dag gehad op werk bijvoorbeeld? Ren alle stress er even uit, het doet echt wonderen!

 

Slapen als een roosje

Bewegen kan je helpen om beter te slapen. Mensen die regelmatig sporten, slapen vaak dieper en voelen zich ‘s ochtends frisser. Een goede nachtrust maakt je een blijer mens. Wil je daar meer over lezen? Kijk dan hier, dan vind je nog veel meer informatie over waarom slaap bij kan dragen aan een beter humeur!

 

Boost voor je zelfvertrouwen

Actief bezig zijn en bewegen kan je zelfvertrouwen een flinke oppepper geven. Als je merkt dat je sterker wordt, meer uithoudingsvermogen krijgt en je fysieke doelen bereikt, krijg je vanzelf een goed gevoel. Het gaat dus zeker niet alleen om de ‘looks’ van je lichaam door beweging, maar ook echt om vertrouwen krijgen in je lichaam!

 

Plezier met vrienden

Om eerlijk te zijn vind ik sporten toch net even leuker als je met een gezellige groep bent. Veel sporten, zoals teamsporten of groepsklassen, zijn een hele goede manier om vrienden te maken en plezier te hebben met anderen. Het is een sociale en leuke manier om je humeur op te vijzelen.

Tip! Afgelopen zomer heb ik samen met een vriendin elke maand een nieuwe sport uitgeprobeerd. Zo zijn we gaan spinnen, padellen, trampoline jumpen, boksen en we hebben een aantal yoga lessen gevolgd. Mega leuk om te doen! Ben je benieuwd naar een van deze sporten en woon je in de buurt van Midwoud? Dan is Let’s Jump echt een aanrader!

 

Tips voor een ‘Happy You’

Doe iets wat je leuk vindt: Bewegen wordt een stuk makkelijker als je het leuk vindt. Of je nu gaat wandelen, dansen, fietsen of iets anders, kies iets waar je plezier in hebt. Vind je het nog steeds lastig? Ga dan samen met een maatje! Dit maakt het sporten echt leuker en je motiveert elkaar!

Start rustig: Begin met kleine stapjes en werk langzaam aan je fitnessniveau. Het bereiken van kleine doelen kan je humeur een boost geven. Ook is het zo dat het een stuk minder leuk wordt als je meteen te veel van jezelf verwacht. Kleine stapjes zijn ook stapjes!

Beweeg regelmatig: Probeer minstens 150 minuten matig intensief te bewegen per week. Je kunt dit verdelen over meerdere dagen. Maak het ook niet altijd te groot, een flink stuk wandelen telt ook!

Verveling is een no-go: Probeer niet elke keer hetzelfde toen, daag jezelf uit! Verander je oefeningen om het interessant te houden en verschillende spiergroepen aan te spreken.

Dus, bewegen is niet alleen goed voor je lijf, het is ook een geweldige manier om je humeur op te krikken. Het helpt tegen stress, geeft je een blij gevoel en houdt je lekker fris. Dus, trek die sportkleren aan en krijg een flinke dosis endorfines!

Comments