fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Camu camu

In onze sapjes zitten naast groentes en fruit ook zogeheten ‘superfoods’, zo ook in het sapje Rooie Donder. Rooie Donder wordt gemaakt van rode biet, bleekselderij, bataat, courgette, gember, peer, citroen en camu camu. Over het laatste ingrediënt gaan we je in deze blog wat meer vertellen!

Camu camu

Camu Camu

Camu camu is een paarsrode bes die groeit in het Amazonegebied. Het opvallende aan deze bes is het hoge gehalte aan vitamine C. Vitamine C speelt verschillende belangrijke rollen in ons lichaam, zoals bij de opname van ijzer uit voeding, ondersteuning van ons energieniveau en het behoud van sterke tanden. Kortom, vitamine C is een essentiële voedingsstof om in je dieet op te nemen.

 

Veel vitamine C

Vitamine C is wellicht een van de bekendste vitamines en is wateroplosbaar. Dit betekent dat het in vochtige voedingsmiddelen zit, zoals het sap van kiwi’s en sinaasappels. Het verschil met vetoplosbare vitamines, zoals vitamine D, is dat vitamine C niet wordt opgeslagen in ons lichaam. Als je meer vitamine C eet dan je lichaam nodig heeft, wordt het teveel uitgescheiden in plaats van opgeslagen. Daarom is het belangrijk om dagelijks voldoende vitamine C binnen te krijgen.

Camu camu is bijzonder omdat het extreem rijk is aan vitamine C. In feite bevat het maar liefst 12,0 gram vitamine C per 100 gram. Ter vergelijking, een sinaasappel bevat 0,051 gram en een kiwi 0,069 gram vitamine C per 100 gram. Dit maakt camu camu tot een van de meest natuurlijke en voedzame bronnen van vitamine C. In Rooie Donder voegen we dit ingrediënt toe als een waardevolle aanvulling.

Wil je alles weten over de wetenschappelijk bewezen voordelen van vitamine C, dat lees je hier.

 

Traktatie voor je lichaam

Hoewel sommige mensen even moeten wennen aan de smaak van Rooie Donder, is het goed om te weten dat de aanwezigheid van camu camu een bijzondere traktatie is voor je lichaam en een investering in je eigen welzijn.

 

Rooie donder zit in alle vrijwel alle pakketten, je vind ze in onze shop.

Comments