fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Tips voor je houding tijdens het wandelen

Hoe is jouw houding tijdens het wandelen?

Deze week gaan wij de uitdaging aan om 10.000 stappen te zetten samen met jullie! Maar let jij tijdens het wandelen ook eens bewust op je houding? Hoe sta je en hoe beweeg je? Linda van West-Friesland Beweegt heeft een aantal tips voor jou op een rij gezet waardoor jij jouw houding kunt verbeteren tijdens het wandelen!

Tips voor je houding tijdens het wandelen

Tip 1

Trek je kin in en kruin op, alsof daar een touwtje zit wat je omhoogtrekt.

 

Tip 2

Zijn je schouders laag en ontspannen of trek je ze op en vormt zich een spanning in je schouders en nek? Als er een spanning in je schouders en nek ontstaat kan dat hoofdpijn veroorzaken, en daarnaast voelt het niet prettig tijdens jouw wandeling.

Tip 3

Hoe bewegen je armen? Hangen ze slap naar beneden? (en dus je schouders ook) Bewegen ze mee met de passen? Probeer dat eens, je armen mee zwaaien. Gaat dat al vanzelf, merk je ook wel eens dat je na een lekkere wandeling wat dikkere vingers hebt? Houd je armen dan eens in een hoek van 90 graden en beweeg ze zo mee. Zo stroomt niet al het bloed naar de vingertoppen en loop je vaal ook nog iets sneller en actiever. Je armbewegingen bepalen namelijk het tempo van je benen. Test het maar, beweeg je armen sneller tijdens het wandelen, gaan je benen automatisch ook sneller. Mooi hè?

 

Ben je benieuwd naar meer wandeltips of kun je hulp gebruiken met sporten? Meer informatie over West-Friesland Beweegt vind je hier!

Comments