fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

Het proces

1 juli 2021

Elke week staan wij met ons team jullie sappen te persen! Dit doen wij met veel plezier. Maar zoals vele van jullie willen weten, hoe doen we dat nou eigenlijk?

Het proces

Als eerste beginnen we natuurlijk met onze groentes verzamelen. Dit doen we zo veel mogelijk bij onze lokale telers. Zo halen wij de spinazie bij Broersen, de appels en peren bij het Keetje en de wortels bij De Wit. Wij vinden het een fijn idee om de groentes hier uit de buurt te halen, zo supporten wij onze lokale boeren, vooral in deze Corona tijd. De groentes die we niet hier in de buurt vandaan kunnen halen, worden bezorgd door groothandel Veldboer.

Zodra wij de groentes binnen hebben, gaan wij samen met ons team de groentes wassen. Dit doen we voor dat ze geperst worden. Zo weten we zeker dat alle groentes goed schoon zijn. Wanneer de groentes gewassen zijn, worden hier recepten van gemaakt. Alle groentes worden precies afgewogen volgens onze recepten.

Wanneer alle recepten zijn klaargezet, worden alle groentes gesneden zodat ze het juiste formaat zijn, en ze door onze slow juicer heen passen. Zo gaat er dan één iemand snijden, en zo kan de ander het meteen persen. Een soort lopende band ?

Wanneer er één recept geperst is in de bak die het sap opvangt, word deze bak omgewisseld. Deze bak gaat dan naar onze ‘tapafdeling’. Hier staat dan een grote ton die gevuld kan worden tot wel 90 liter sap. Deze vullen we zoveel mogelijk. Deze ton zit aangesloten aan een tapmachine waarmee we het sap makkelijk in de flesjes tappen. Dit gaat super snel, net een lopende band! De sappen worden doorgeschoven naar de volgende persoon. Deze persoon draait alle doppen op de flesjes. Dit doen we nog helemaal zelf!

Wanneer alle doppen er op zitten, kunnen de sappen worden ingevroren. Onze sappen worden ingevroren tot wel -32°C. Dit doen we meteen nadat de doppen er op zitten. Zo komt er zo min mogelijk zuurstof bij en zijn de sappen het langste houdbaar.

En als laatste stoppen we alle bevroren sappen in onze dozen. Zo zijn ze helemaal klaar voor verzending naar jullie toe!

Comments

Zuss & Sap

Dorpsstraat 146a
1693 AJ  Wervershoof

Zuss & sap
E: goedbezig@zussensap.nl
KvK: 62962647

Algemene voorwaarden

Nieuwsbrief inschrijving

tech dodo.nl | design Studioviv.nl