fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Het proces

Het proces

Elke week staan wij met ons super team jullie sappen te persen! Dit doen wij elke dinsdag en donderdag met veel plezier. Maar zoals vele van jullie willen weten, hoe doen we dat nou eigenlijk? Daarom vertellen wij jullie in deze blog alles over het proces!

Het proces

Onze lokale producten

Als eerste beginnen we natuurlijk met onze groentes verzamelen. Dit doen we zo veel mogelijk bij onze lokale telers. Zo halen wij de spinazie bij Broersen, de appels en peren bij het Keetje en de wortels bij De Wit. Wij vinden het een fijn idee om de groentes hier uit de buurt te halen, zo supporten wij onze lokale boeren. De groentes die we niet hier in de buurt vandaan kunnen halen worden bezorgd door groothandel Veldboer.

 

We kunnen van start!

Zodra wij de groentes binnen hebben kunnen we met het hele Zuss&Sap team van start, ons team bestaat uit 7 collega’s. We beginnen met het wassen van alle groentes en fruit. Vervolgens wordt alles gewogen en klaargezet volgens onze recepten. Elke smaak heeft een eigen recept. Wanneer alle recepten klaar staan worden alle groentes gesneden zodat ze het juiste formaat zijn en ze door onze slowjuicer heen passen. Ook worden de schillen van bijvoorbeeld de limoenen, ananas en citroenen afgehaald. Deze smaken niet lekker in de groentesappen. Wat leuk is om te weten is dat ons restafval, zoals de schillen en de pulp, naar een varkensboerdij gaan bij ons in het dorp. Een win-win situatie!

 

De sappen tappen

Wanneer de recepten per smaak geperst zijn, wordt al het sap in een grote ton gegoten. In deze ton kan wel 90 liter sap! Deze ton gaat dan naar onze ‘tapafdeling’. De ton kan worden aangesloten aan een tapmachine waarmee we het sap makkelijk in de flesjes tappen. Dit gaat super snel, net een lopende band! De sappen worden doorgeschoven naar de volgende persoon. Deze persoon draait alle doppen op de flesjes. Vervolgens gaan de flesjes op de lopende band. Op deze lopende band wordt er een sticker op de flesjes geplakt en wordt de datum waarop de sap gemaakt is op de doppen geprint. Dit deden we tot een tijdje geleden nog allemaal zelf, maar we zijn blij dat we nu een handje geholpen worden. Daardoor kunnen we nog sneller werken en nog meer sapjes maken!

 

– 28 graden

Wanneer alle doppen en stickers op de flesjes zitten, kunnen de sappen worden ingevroren. Onze sappen worden ingevroren tot wel -28°C. Dit doen we meteen nadat de doppen er op zitten. Zo komt er zo min mogelijk zuurstof bij en zijn de sappen het langste houdbaar. Als laatst worden alle sappen ingepakt en klaargemaakt voor verzending en komen ze snel bij jullie thuis!

Comments