fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Gember is een pittig worteltje

Gember

Steeds meer mensen lijken te ontdekken dat kruiden veel voor je lichaam kunnen betekenen. Gember is er één van, dit is een pittig worteltje dat mogelijk positieve effecten voor jou kan hebben. Het geeft je bijvoorbeeld die extra bite aan je gerecht door een klein stukje aan je soep of wok gerecht toe te voegen. Je kunt een klein stukje raspen, in de knoflookpers vermalen of met een mesje fijn snijden.

Ben je een echte fan dan zal je het ook heerlijk vinden in je thee en de echte liefhebber drinkt natuurlijk iedere dag een slokje pure gembershot. In veel restaurants is gemberthee niet meer weg te denken.

 

Gember is een pittig worteltje

Het is een veelzijdig ingrediënt met diverse nuttige eigenschappen.

Gember kan een interessant ingrediënt zijn om te gebruiken in je culinaire avonturen, maar het is essentieel om realistische verwachtingen te koesteren. Hoewel het niet als een wondermiddel moet worden beschouwd, kan gember wellicht bijdragen aan het weerstaan van ongezonde eetgewoonten, vooral op die momenten dat je verleiding voelt om iets ongezonds te eten. Het kan een smaakvolle en bevredigende aanvulling zijn op je maaltijden, en wie weet zul je verrast worden door de subtiele maar karakteristieke smaak van gember die je gerechten verrijkt. Dus waarom niet een beetje meer in je kookavonturen proberen?

Het bevat vezels en een verscheidenheid aan vitamines en mineralen. Wat de wortel speciaal maakt, zijn diverse actieve plantstoffen, zoals gingerolen, zingerone en shaggolen. Deze stoffen werken nauw samen en hebben verschillende mogelijke voordelen voor je welzijn. Probeer het eens uit en ontdek zelf de voordelen door wat vaker gember toe te voegen aan je gerechten.

Hoe kun je meer gember binnenkrijgen?

Gember is een veelzijdige en smaakvolle toevoeging aan je culinaire creaties. Je kunt deze knol gebruiken in allerlei gerechten. Je krijgt gelijk meer pittigheid en aroma aan je gerecht. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken in roerbakgerechten, waar het een heerlijke smaak en een vleugje pit aan je maaltijd geeft.

Bovendien kun je het ook prima verwerken in je sappen, waardoor je drankjes een verfrissende en kruidige twist krijgen. De wortel voegt een subtiele scherpte toe aan je soepen en stoofschotels, waardoor ze nog smakelijker worden. Als je graag salades eet, kun je zelfs een dressing maken met gember om je groene creaties te verheffen naar een hoger niveau van smaak.

Daarnaast is gember een veelzijdig ingrediënt bij het bakken en in desserts. Voeg wat gember toe aan je cake of gebak voor een subtiele kruidigheid, of gebruik het als smaakmaker in je favoriete nagerechten. Je kunt zelfs een stukje gember in je smoothie doen voor een prikkelende smaaksensatie.

Een van de meest toegankelijke manieren om meer gember aan je dieet toe te voegen, is door gemberthee te drinken. Het bereiden van gemberthee is simpel: snijd verse gember in plakjes en laat ze trekken in heet water. Het is belangrijk om de gember niet te grof te snijden, omdat de actieve plantenstoffen anders nauwelijks in het water vrijkomen. Je kunt gember ook raspen voor een sterkere smaak beleving. Nog sterker maakt je gember door het te persen. Je voegt een klein scheutje gembersap toe aan je hete water. Voor wie de scherpe smaak van gemberthee wat te intens vindt, kan een vleugje honing en een scheutje citroen toevoegen om de smaak wat zachter te maken. Kortom, er zijn talloze manieren om van de veelzijdige smaak en aroma van gember te genieten, ongeacht je culinaire voorkeuren.

 

gember shot,
Gembershot

 

Zelf zijn wij gek op gembershotjes! Wij maken ze iedere dag zelf van verse gember, citroen, appel en ananas. Heb je ze al geprobeerd? Dat is een kant en klaar shotje van 100 ml, genoeg voor wel 6 shotjes. Heerlijk aan het begin van een lange werk- of studiedag.

Omdat de voordelen van gember zo uitgebreid zijn, gebruiken wij het in nog meer van onze sappen. Zo zit gember ook in: Oranje bliksemRooie donderGele rakkerBieten powerAspergetijd

Comments