fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

De voordelen van genoeg water drinken

Het advies voor volwassenen is om elke dag ongeveer tussen de 1,5 en 2 liter per dag te drinken. Dit zijn ongeveer 6 grote glazen water. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van genoeg water drinken? Deze voordelen hebben wij voor jullie op een rijtje gezet in deze blog!

De voordelen van genoeg water drinken

Water zorgt voor optimale werking van je lichaam

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water, gemiddeld zelfs zo’n 60 tot 70%, best veel dus! Een deel daarvan zit in ons bloed, maar het andere deel is nodig voor de werking van spieren, organen en botten. Een tekort aan water, kan er dus voor zorgen dat je lichaam niet optimaal functioneert.

 

Water zorgt voor een stralende huid

Doordat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat, is je huid dus ook voor een groot deel afhankelijk van water. Je grootste orgaan is immers je huid en als die gedehydrateerd is, zijn rimpels en fijne lijntjes beter zichtbaar. Begin de dag dan ook altijd met minimaal één groot glas water, want ’s nachts droog je het meest uit. Als je vaak een droge huid hebt, ga dan ook eens na of je wel voldoende drinkt. Crèmes kunnen een hoop goedmaken, maar het beste is om te zorgen dat je van binnenuit goed voor je huid zorgt. Water drinken zuivert bovendien de huid, omdat de gifstoffen makkelijker je lichaam kunnen verlaten.

 

Water heeft een detoxerende werking

Heb je wel eens een Zuss&Sap detoxkuur gevolgd? Dan weet je vast dat waterdrinken tijdens jouw kuur heel belangrijk is. Maar waarom is dit zo belangrijk? Water zorgt ervoor dat afvalstoffen afgevoerd worden uit jouw lichaam. Dit is vaak ook de oorzaak van hoofdpijn tijdens de eerste dagen van een kuur. Afvalstoffen moeten je lichaam verlaten en water drinken helpt je nieren om meer afvalstoffen uit je bloed te filteren en af te voeren via je urine. Ga jij binnenkort weer van start met een detoxkuur? Drink dan dus veel water!

 

Water drinken kan helpen tegen hoofdpijn

Mensen grijpen bij hoofdpijn al snel naar een paracetamol of ibuprofen, terwijl het probleem soms simpelweg te verhelpen is met voldoende water drinken. Vochttekort is bijvoorbeeld ook de belangrijkste oorzaak van een kater. Alcohol onttrekt vocht aan je lichaam, wat een flinke kater tot gevolg kan hebben. Flink water drinken, kan daarbij helpen!

Comments

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl