fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Meer water drinken tips

Meer water drinken

We weten allemaal dat water drinken belangrijk is, maar waarom is water drinken eigenlijk zo belangrijk? Water speelt een cruciale rol in het oplossen van voedingsstoffen, wat hun opname in de darm mogelijk maakt. Bovendien is water betrokken bij het transport van voedingsstoffen en afvalproducten in de bloedbaan en helpt het bij het reguleren van je lichaamstemperatuur. Het wordt aanbevolen dat volwassenen dagelijks ongeveer 1,5 tot 2 liter water drinken, wat overeenkomt met ongeveer 6 grote glazen water.

Voldoende water drinken kan soms een uitdaging zijn. Daarom hebben we enkele handige tips op een rijtje gezet om je te helpen meer water te drinken!

Meer water drinken tips

Maak je water lekkerder

Water is misschien niet het meest opwindende drankje dat je kunt kiezen. Als je wat variatie wilt toevoegen aan je drinkgewoonten, kun je je water op smaak brengen met ingrediënten zoals citroen, sinaasappel, komkommer, grapefruit, bosbessen, aardbeien, munt, tijm, en nog veel meer. Er zijn tal van opties om je glas water wat aantrekkelijker te maken!

Daarnaast kun je overwegen om een scheutje citroenshot en/of gembershot aan je water of thee toe te voegen voor extra smaak. Dit kan je drankje niet alleen lekkerder maken, maar ook nog wat gezonde elementen toevoegen. Het is een win-winsituatie!

Gembershot en/of citroenshot bestel je hier!

 

Apps

Er bestaan tegenwoordig ook leuke en handige apps die je eraan herinneren om regelmatig te drinken. Gulps is er zo een. Je krijgt meldingen op je smartphone en kunt ook zien hoeveel je hebt gedronken. Of met de app Plant Nanny kun je jouw online plant in leven houden door genoeg water drinken. Goede motivatie dus!

 

Eet ‘waterrijk’

Het vocht dat je lichaam nodig heeft hoef je niet alleen uit drinken te halen maar dit kan ook uit voeding! Je kunt de hoeveelheid vocht die je binnenkrijgt door voeding verhogen door waterrijke producten te eten. Zoals watermeloen, komkommer, een soepje, ijsbergsla, radijsjes en zo is er nog een hele lijst met voeding waar veel water in zit!

Geen zin om in de keuken te staan maar wel zin in een lekker waterrijk soepje? Je kunt onze soepen makkelijk bestellen via deze link! 

 

 

Comments