fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Detox & More week 3

Detox & More week 3

In deze blog Detox & More week 3 zal ik jullie weer iets vertellen over hoe de afgelopen week is gegaan. Borrelplanken vol lekkers, glazen wijn, koekjes, snoepjes, pizza, kaasbroodjes en croissantjes. Alles kwam voorbij dit weekend. Ik ben begonnen aan de derde week van de Detox & More en stiekem wordt het toch wel lastig om je aan het dieet te houden. Als je ergens op visite gaat wordt je eigenlijk altijd een kopje koffie en een koekje aangeboden. ‘Nee’ zeggen voelt toch gek. Je hebt zelfs af en toe de neiging om je te verontschuldigen of een uitleg te geven. Dit had ik niet verwacht voordat ik begon met de Detox&More. In huis en op werk gaat het heel makkelijk, maar tijdens sociale gelegenheden moet ik er echt op letten. Toch heb ik volgehouden en ben ik daar zelfs een beetje trots op.

Detox & More week 3

De eerste veranderingen

Verder voel ik me eigenlijk heel goed! Deze week heb ik een aantal nieuwe recepten uitgeprobeerd en andere producten gekocht die ik normaal in de schappen liet liggen. Ik ben nog steeds lekker aan het sporten en de motivatie komt steeds meer. Op het begin merkte ik dat ik een drempel over moest maar dat ik daar nu overheen ben. Inmiddels heb ik plezier in het bewegen. De ene dag is dat een hele workout maar het kan ook gewoon een rondje wandelen zijn en mijn hoofd leegmaken.

Ik merk ook wel wat veranderingen aan mijn lichaam. Mijn huid lijkt rustiger, mijn haar voelt minder snel vet aan en mijn buik lijkt platter. Dit waren verrassende resultaten voor mij, aangezien ik eigenlijk zonder specifieke verwachtingen aan de detox begon. Het heeft me doen realiseren dat voeding van invloed kan zijn op ons lichaam. Voeding is als brandstof, en je hebt de vrijheid om te kiezen welke producten je gebruikt.

 

Wat neem ik mee na de detox?

Ik zit in week 3 en dus over de helft maar ik heb nu al besloten dat er dingen gaan zijn waarmee ik zeker door wil gaan na de detox. Dit is onder andere bijna alleen nog maar water en thee drinken, met natuurlijk ook wel eens een wijntje in het weekend. Het brood zal ik ook meer in de kast laten liggen. Ik heb de afgelopen dagen bijna geen brood gegeten. Een volkoren boterham op z’n tijd is natuurlijk prima, maar ik ben de afgelopen tijd fan geworden van bijvoorbeeld wraps, crackers en beschuit. Wel alles volkoren natuurlijk. Ook het sporten zal ik in mijn routine houden. Ik sport nu sowieso elke maandag en donderdag, dat vind ik voor nu prima maar wie weet zal ik dit in de toekomst meer gaan doen.

 

De laatste loodjes

Ik ben benieuwd naar de laatste weken van mijn detox, omdat ik het deze week wel wat zwaarder vond dan de eerste twee weken. Zal het erger worden of zal het juist weer wat afnemen? Volgende week zal ik jullie weer een update geven.

Hopelijk vonden jullie het leuk om de blog over Detox & More week 3 te lezen. Ben je benieuwd naar hoe de rest van de Detox is verlopen? Lees hier de andere blogs!

Comments