fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Meer groenten en fruit voor jouw kleintje

Onze Toversappen

Elke ouder probeert ervoor te zorgen dat hun kinderen voldoende groenten en fruit eten. Soms verloopt dit vlot, maar soms is er een moment waarop je kind weigert te eten wat eigenlijk zo gezond voor hem of haar is. Best lastig, juist omdat gezond eten zo goed voor ze is! Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet die je zou kunnen proberen om jouw kind makkelijker meer groenten te kunnen laten eten.

Onze beste tip? Dat zijn eigenlijk onze Toversappen!

Onze Toversappen bevatten een mix van groenten en fruit, wat precies is wat je graag zou willen dat je kind meer eet. Een extra voordeel is dat er waarschijnlijk minder strijd aan tafel zal zijn tijdens het avondeten, omdat je kind ‘s ochtends al zijn of haar Toversap heeft gedronken. Vaak gaat het iets beter als het niet hoeft, dus de kans is groot dat je kleintje gewoon zijn of haar maaltijd zal eten!

Wist je trouwens dat één Toversapje qua voedingsstoffen gelijk staat aan een halve kilo groenten en fruit? Niet dat we een halve kilo groenten en fruit persen voor één Toversapje, maar je zou wel een halve kilo moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit komt doordat alle voedingsstoffen veel gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen wanneer groenten en fruit geperst zijn. En aangezien alles rauw wordt verwerkt, gaan er geen voedingsstoffen verloren door koken.

Ben jij klaar om jouw voorraad Toversapjes te bestellen? Dat kan via deze link!

Meer groenten en fruit voor jouw kleintje

Betrek ze bij het kookproces

Geef jouw kids letterlijk een kijkje in de keuken! Laat je kinderen helpen bij het kiezen van groenten en fruit in de supermarkt of bij het bereiden van maaltijden. Zo heb je bijvoorbeeld speciale ‘mesjes’ voor kinderen waarmee je wel groenten kan snijden, maar niet in je vingers. Wanneer ze mee mogen kijken zullen ze meer geneigd zijn om groenten te proberen als ze hebben geholpen bij het klaarmaken ervan.

 

Maak groenten leuk

Een bord vol groenten ziet er natuurlijk niet heel aantrekkelijk uit. Presenteer daarom groenten eens op een leuke en aantrekkelijke manier. Dit kan zijn door ze in verschillende vormen te snijden, zoals sterren of dieren. Zo noemde mijn moeder broccoli altijd ‘kabouterboompjes’. Je kan groenten ook eens serveren met een gezonde dip zoals hummus.

 

Verborgen groenten

Soms moet je een beetje ‘valsspelen’. Voeg groenten toe aan favoriete gerechten van je kinderen, zoals soepen, pastasauzen, smoothies of Zuss & Sapjes. Pureer bijvoorbeeld wat spinazie of wortels en voeg ze toe aan pastasaus of muffins. Je proeft er vaak niet zo veel van, maar ze krijgen zo toch net wat extra groentes binnen!

 

Geef het goede voorbeeld

Kinderen leren vaak door het gedrag van hun ouders of verzorgers na te bootsen. Als ze zien dat jij geniet van groenten en ze regelmatig eet, zullen ze eerder geneigd zijn om hetzelfde te doen. Meteen een goede stok achter de deur voor jezelf om ook genoeg groenten te eten en hiervan te genieten!

 

Probeer nieuwe groenten uit

Introduceer regelmatig nieuwe groenten aan je kinderen en proef ze dan samen. Dit is overigens niet alleen handig en leuk voor de kleintjes, maar ook volwassenen kunnen hier nog wat van leren! Wees met dit proces ook niet te streng, als ze kleine beetjes proeven is jouw doel gelukt!

 

Wees geduldig en blijf positief

Het kan even duren voordat kinderen wennen aan het eten van groenten, de smaken kunnen ook best wel even nieuw zijn, dus wees geduldig en blijf positief. Vaak moet je iets ook vaker eten om het echt lekker te gaan vinden. Forceer ze niet om groenten te eten, maar blijf ze aanmoedigen en prijzen voor hun inspanningen.

Comments