fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Bieten en bietensap

Bieten en bietensap

Misschien niet je eerste keuze om bieten te kiezen als maaltijd. Toch worden bieten steeds populairder en daar zijn wij heel blij mee! Bieten zouden namelijk voor veel voordelen kunnen zorgen. Ze hebben onwijs veel smaak en zijn lekker zoet. Je kunt bieten op meerdere manieren bereiden, ze zijn voedzaam en ze zien er ook nog eens gezellig uit op je bord door de mooie kleur. Waarom wij voorstander zijn van bieten of bietensap toevoegen aan je dieet? Dat vertellen we je graag!

De rode biet is een bietensoort met een rode knol en groene bladeren. De rode knol kan op allerlei manieren aan je maaltijd worden toegevoegd. De kleur van rode bieten komt van de natuurlijke kleurstof betanine. Rode bieten hebben aardse, zoete, maar ook een frisse smaak.

We verbouwen in Nederland zomerbietjes en winterbieten. De zomervarianten zijn wat kleiner en op de markt zou je ze met het loof er nog aan kunnen kopen. Dit zijn de groene bladeren met rode nerf die aan de biet vast zitten. In Nederland worden het hele jaar door rode bieten verbouwd waardoor de ecologische voetafdruk bij deze groente dus klein is. Doe er je voordeel mee en voeg wat vaker de rode biet toe aan je maaltijd.

Bieten en bietensap

Voedingswaarde van bieten

Bieten zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Ze bevatten vitamine C, vezels, foliumzuur, kalium en ijzer, wat bijdraagt aan een evenwichtige voeding. De vele vezels kunnen je bijvoorbeeld een verzadigd gevoel geven na het eten waardoor je minder snel weer trek krijgt.

 

Smaak en kleur

Bieten voegen niet alleen smaak, maar ook kleur toe aan gerechten. Je denk misschien gauw aan gekookte bieten met aardappels, maar ze kunnen op veel meer manieren bereid worden. Ze kunnen rauw worden gegeten in salades, geroosterd als bijgerecht, of zelfs worden gepureerd tot soep of geperst tot sap.

Tip: voeg een halve biet toe aan het water van je rijst en je hebt een natuurlijke zoete roze rijst gemaakt.

 

Hydratatie en Verfrissing

Wat je misschien niet verwacht maar toch echt zo is, is dat bieten een hoog watergehalte hebben. Vanwege hun hoge watergehalte (ruim 85%) kunnen bieten helpen bij het aanvullen van de dagelijkse vochtinname. Heb jij moeite met genoeg water drinken op een dag? Probeer dan waterrijke producten toe te voegen aan je dieet!

 

Bietensap
Bietensap

Bietensap

Bietensap, gemaakt door het persen van bieten, is een geweldige drank die je dieet een smakelijke en kleurrijke twist kan geven. Hoewel we niet graag te veel nadruk leggen op specifieke gezondheidsclaims, is het veilig om te zeggen dat bieten voedzaam zijn en een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan een gevarieerde maaltijd. Ze bieden smaak, kleur en voedingsstoffen, en veel sporters waarderen bietensap. Of je nu geniet van hun zoete smaak in een salade of verfrissing vindt in een glas bietensap, bieten kunnen je culinaire avonturen zeker opvrolijken!

 

Wil je op simpele manier bieten toevoegen aan jouw dieet? In onze sappen: Rooie Donder, Bieten Power, Zomerzoen en Roze Wolk zit biet! Deze sappen shop je hier!

Comments