fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Wat kun je doen met de lege flesjes?

Wat kun je doen met de lege flesjes?

Ons bedrijf zo duurzaam mogelijk maken, dat is een van onze doelen! Nu krijgen wij vaak de vraag: “Wat kunnen wij doen met onze lege flesjes?”. Dit vinden wij een goede vraag en hier geven we dan ook graag antwoord op. Om te beginnen vertellen we graag dat onze flesjes zijn gemaakt van gerecycled materiaal en ze zijn ook weer 100% recyclebaar. Na het gebruiken van de flesjes kun je ze weer weggooien bij het plastic afval zodat het nogmaals gerecycled kan worden. Zo gaat het plastic niet helemaal verloren. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer mee doen, zo hebben wij een paar opties voor jullie op een rijtje gezet.

Wat kun je doen met de lege flesjes?

Knutselmiddag

Er zijn natuurlijk oneindig veel ideeën wat je kunt doen met onze lege flesjes. Zo hebben wij een paar creatieve ideeën om de flesjes te hergebruiken. Je kunt heel veel knutselen met de lege flesjes. Je kunt deze mee geven aan je kinderen naar school om mee te knutselen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf bewaren om thuis een gezellige knutselmiddag te houden.

(Tip! Ken je de website Pinterest al? Hier kun je veel inspiratie opdoen voor knutsel ideeën)

 

Opbergen en bewaren

Ook kun je de lege plastic flesjes bewaren om bijvoorbeeld verschillende theesoorten in te bewaren. De flesjes zijn niet groot, dus perfect om dit soort dingen in te bewaren. Ook is het een perfect formaat om vloeistoffen mee te nemen op reis. Er kan in totaal 180 ml in een flesje. Hier kun je bijvoorbeeld heel makkelijk wasmiddel of andere vloeistoffen in meenemen.

 

kokkerellen

Als je zin hebt om te kokkerellen, kun je natuurlijk ook je eigen soepen maken. Je kunt de flesjes dan gebruiken om je zelfgemaakte soep in te bewaren. De flesjes kunnen bijvoorbeeld ook ingevroren worden. Super handig!

 

Het goede doel

Ook reageerden Monique en Nicole op onze mail dat zij doppen sparen voor het goede doel. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes niet weg, maar lever ze in bij één van de depots. Je steunt niet alleen de opleiding van de geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al tienduizenden euro’s opgeleverd.

 

Bekijk de onderstaande link voor meer informatie over het goede doel. Hier vind je ook meer informatie over alle inzamelpunten in Nederland.

Doppen inzamelingsactie voor de geleidenhonden

Comments