fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

Lezen als gezonde gewoonte

Lezen

Er is een nieuwe Zuss&Sap challenge van start gegaan deze week. De challenge gaat over gewoontes, en dan natuurlijk het liefst gezonde gewoontes. Een gezonde gewoonte die wij uitlichten tijdens onze challenge is lezen. Stel voor jezelf bijvoorbeeld het doel om elke dag even 10 bladzijde te lezen. Wil je weten waarom dit een gezonde gewoonte is? Lees dan even verder!

 

“Verhalen zijn brandstof voor het brein. En dat maakt lezen zo belangrijk”

Lezen als gezonde gewoonte

Lezen vermindert stress

Zes minuten lezen per dag kan je helpen om je stress met meer dan twee derde te verminderen. Het werkt zelfs beter dan een rondje wandelen of naar rustgevende muziek luisteren. Volgens de wetenschappers komt dat doordat je je voor lezen dient te concentreren en wordt meegenomen in een andere wereld. Hierdoor vermindert de spanning in je spieren en neemt je hartslag af.

 

Concentratievermogen

Het lezen van een tekst en daarover nadenken helpt om je concentratievermogen te trainen waardoor je ook andere taken meer geconcentreerd kan uitvoeren. In deze tijd pakken we gauw onze telefoon of tablet erbij, terwijl als je je er toe zet om geconcentreerd te lezen kun je je hersenen er in trainen om snel te schakelen tussen meer geconcentreerd lezen en minder geconcentreerd lezen. Dus, telefoon aan de kant en een goed boek erbij!

 

Geheugentraining

Lezen kan je helpen je geheugen te trainen en kan er daardoor ook voor zorgen om dementie (op hogere leeftijd) te verkleinen). Net als sporten helpt om het lichaam in goede vorm te houden, helpt intellectuele oefening om de hersenen in goede vorm te houden. Bij mensen die gedurende hun hele leven veel lezen blijft de hersencapaciteit langer goed dan bij mensen die hun hersenen meer passief gebruiken.

Een goed boek over gezondheid is Food, Body, Mind van Wendy Walrabelstein. Het gaat niet alleen over voeding, maar ook over de invloed van stress en slaap op onze gezondheid. Super interessant als je het ons vraagt!

Comments

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl