fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Gezond(er) op vakantie

Gezond(er) op vakantie

De zomer is begonnen en de meeste van ons gaan heerlijk op vakantie. Naar de camping of in een hotel, binnenland of buitenland, alleen of met het gezin. Heerlijk genieten, leuke dingen doen en waarschijnlijk mooi weer!

Tijdens de vakantie kan het best lastig zijn om je gezonde leefstijl vol te houden. Je vakantie is er natuurlijk ook voor om even weg te stappen van je drukke, vaste patronen. Maar we kunnen het ook goed begrijpen dat je je gezonde levensstijl niet helemaal over boord wilt gooien. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waardoor je alsnog gezond(er) op vakantie kan!

Gezond(er) op vakantie

Vaste patronen

In jouw dagelijkse leven heb je waarschijnlijk een vast eetpatroon of eetgewoontes. Op vakantie is het mogelijk dat je dit vaste patroon een beetje los moet laten. Je kunt vaak aanschuiven bij het ontbijt en je gaat heerlijk uiteten. Gezond(er) op vakantie gaan kan best lastig zijn, maar het is niet onmogelijk!

Probeer jouw vaste patronen toch zo veel mogelijk aan te houden. Doe dit door bijvoorbeeld op dezelfde tijden te eten als ‘thuis’. Zo voorkom je dat je trek krijgt en grijpt naar ongezonde voeding. Al moet een heerlijk ijsje of een lekker borrelplankje natuurlijk gewoon kunnen!

 

Drink genoeg water

Waarschijnlijk zit je heerlijk in de zon met een hoog temperatuurtje! Het ultieme vakantiegevoel maar hierdoor zweet je meer en verlies je meer vocht. Daarnaast drink je natuurlijk het liefst een cocktail aan het strand of een glas frisdrank met ijsblokjes. Deze dranken kunnen je lichaam uitdrogen en bevatten ook nog eens veel calorieën. Probeer daarom alsnog genoeg water te drinken.

Tip! Maak jouw water lekkerder met vers fruit (denk aan een schijfje limoen of aardbeitjes). Onze citroenshot (van 100% citroensap) en gembershot zijn hier ook perfect voor!

 

Geniet van het eten

Op vakantie in Nederland of in het buitenland, waar je ook heengaat; er is waarschijnlijk een hele boel lekker eten en allemaal nieuwe gerechten met bijzondere ingrediënten. Of deze gerechten nou gezond zijn of niet zo gezond, geniet ervan en probeer nieuwe smaken uit. Zo ga je met een hele boel inspiratie naar huis en zo hou je eten leuk. Thuis en op vakantie!

Als je minder gezonde producten eet, doe dit dan bewust. Maak er een momentje van en probeer rustig te eten. Zo geniet je er nog meer van en voorkom je dat je te veel eet.

 

Gezond(er) op vakantie qua snacks

Lig je bij het zwembad of lekker op het strand? Grote kans dat je snel een zak chips opentrekt of kiest voor een koud ijsje. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar er zijn ook een hele boel gezonde opties die misschien  beter aansluiten bij jouw eetwensen. Ga daarom langs de supermarkt en neem daarom fruit mee of snackgroenten, denk aan een watermeloen, aardbeien, komkommer of paprika. Wij vinden supermarkten in het buitenland ook echt een uitje, er zijn zo veel verschillende (nieuwe) producten te vinden!

 

Na je vakantie

Je mag dus best ongezond(er) eten op vakantie, geniet ervan en doe dit bewust. Je vaste ritme raakt hoe dan ook een beetje verstoord, maar je kunt de draad na je vakantie weer gewoon oppakken.

De eerste dagen na de vakantie zul je waarschijnlijk weer even moeten wennen. Van de hele dag luieren en leuke dingen doen naar weer zelf koken en je sportroutine oppakken. Toch zit je vaak na een paar dagen weer in je oude ritme. Heb je hier moeite mee? Of wil je sneller weer in je oude eetpatroon terugvallen? Probeer dan onze Balansdag of onze Driedaagse Detox!

 

Hopelijk kunnen jullie met deze tips allemaal gezond(er) op vakantie! Veel plezier en wees niet te streng voor jezelf!

Comments