fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Goede voornemens

Wat zijn goede voornemens?

Goede voornemens, je hebt er vast wel eens van gehoord of je hebt zelf al een paar goede voornemers voor jezelf opgeschreven. Maar wat zijn goede voornemens nou eigenlijk? Het zijn intenties of doelen die je kunt stellen voor jezelf om een positieve verandering te maken in je leven. Dit kan met van alles te maken hebben, denk aan gezondheid, persoonlijke groei, relaties, carrière of zelfverbetering.

Goede voornemens

Waarom zijn goede voornemens belangrijk?

Goede voornemens zijn als een frisse start, een kans om bewust na te denken over wat je wilt veranderen of verbeteren in je leven. Ze geven richting aan je doelen en helpen je om meer gefocust te zijn op wat er echt toe doet. Door goede voornemens te maken, geef je jezelf de mogelijkheid om te groeien, nieuwe dingen te leren en uiteindelijk een betere versie van jezelf te worden. Het kan een manier zijn om je leven te sturen waar jij naartoe wilt. Dus eigenlijk zijn goede voornemens belangrijk omdat ze je de kans geven om bewust te kiezen hoe je je leven wilt leiden.

 

Welke goede voornemens kun je hebben?

Gezondheid en welzijn: Dit zou kunnen zijn om te beginnen met sporten, een nieuwe sport uitproberen, het proberen van gezonde recepten, meer groente of fruit eten (hier kennen wij toevallig wel iemand voor😉), stoppen met roken of minderen met alcohol. Het draait allemaal om het zorgen voor jezelf!

Persoonlijke ontwikkeling: Denk aan het verkennen van nieuwe hobby’s, meer lezen, het leren van een nieuwe taal of het volgen van online cursussen. Het belangrijkste is om jezelf positief te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren.

Mentaal welzijn: Richt je op mindfulness en meditatie, vind manieren om stress te verminderen en neem regelmatig tijd voor jezelf. Het is cruciaal om voor je mentale welzijn te zorgen, omdat dit ook een positieve invloed kan hebben op je fysieke gezondheid en andersom!

Carrière en financiën: Streef naar professionele groei, verbeter je financiële situatie, zoek naar nieuwe carrièrekansen of investeer in educatie en training. Het nemen van stappen in je carrière en financiën kan ook bijdragen aan je algemene welzijn.

Relaties: Het verbeteren van familiebanden, meer tijd doorbrengen met vrienden en familie of misschien wel werken aan communicatievaardigheden. Het kan dus niet alleen gaan om werken aan jezelf, maar ook om het verbeteren van je relaties met anderen.

 

Staat het verbeteren van jouw levensstijl bovenaan jouw goede voornemers lijstje? Dan is Detox & More perfect voor jou!

 

Tips om goede voornemens te behouden:

Realistisch zijn: Stel haalbare doelen en breek ze op in kleinere stappen waardoor het makkelijker wordt voor jezelf. Maar let er wel op dat je jezelf altijd blijft uitdagen en dat je vertrouwen hebt in jezelf, je kunt vaak meer dan je denkt! Maak jezelf trots!

Maak een plan: Schrijf je doelen op en maak een plan van aanpak om ze te bereiken. Dit is ook heel leuk om samen te doen met een vriend(in). Heb je er al wel eens over nagedacht om een ‘vision board’ te maken?

Houd je voortgang bij: Houd een dagboekje bij zodat je terug kunt kijken op wat je allemaal hebt bereikt. Maak foto’s en schrijf van alles op. Dit is leuk om terug te zien maar het houdt ook je motivatie hoog!

Wees lief voor jezelf: Het is oké om af en toe een stap terug te doen. Wat telt, is dat je weer opstaat en verdergaat. Neem je een keer een pauze van je vaste sportroutine? Geen probleem! Het is ook helemaal niet realistisch om 365 dagen per jaar, elke week naar de sportschool te gaan zonder een weekje rust.

Zoek steun: Vertel vrienden of familie over je voornemens als een stok achter de deur, maar ook als steun. Zoek bijvoorbeeld een maatje om samen doelen te stellen, sleep elkaar erdoorheen en bereik samen jullie doelen. Hoe leuk is dat?!

 

Waarom kunnen goede voornemens mislukken?

Goede voornemens mislukken vaak omdat ze te ambitieus zijn en daardoor niet haalbaar. Ook kunnen ze niet goed doordacht zijn, waardoor je meteen al op de verkeerde weg begint. Daarnaast kan een gebrek aan doorzettingsvermogen of ondersteuning ook bijdragen aan het niet behalen van je doelen. Het is belangrijk om te onthouden dat goede voornemens niet altijd aan het begin van het jaar moeten beginnen; het is altijd een goed moment om positieve veranderingen in je leven aan te brengen. Dus ga snel aan de slag met je goede voornemens, en veel succes!

Is een van jouw goede voornemers om gezonder te gaan eten? Dan zijn onze sappen misschien iets voor jou! Bekijk hier de shop!

Kun je wel wat tips en motivatie gebruiken? lees dan verder in de volgende blog.

Comments