fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Is tomatensoep gezond?

Is tomatensoep gezond?

Is tomatensoep gezond? Ja zeker! Eigenlijk zijn alle soepen een voedzame toevoeging aan je maaltijd. Gebruik het liefst soepen met weinig e-nummers, smaak-, zoet- en houdbaarheidsstoffen. Tomaten zijn in Nederland volop verkrijgbaar van januari tot november, hier maken wij bij Zuss&Sap natuurlijk graag gebruik van. Wist je al dat wij niet alleen sappen maken maar ook soepen? Deze soepen zijn een perfecte aanvulling op jouw detoxkuur, je ontvangt ze bijvoorbeeld bij de Driedaagse Reset. Een van deze soepen is dus een tomatensoep. Tomaten zijn niet alleen heel lekker maar ook heel gezond en in deze blog vertellen we je over alle voordelen.

Tomaten zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Ze bevatten vitamine C, vitamine K, kalium, en foliumzuur, die allemaal bijdragen aan de algemene voeding van ons lichaam. De aanwezigheid van deze voedingsstoffen maakt tomaten een waardevolle aanvulling op een uitgebalanceerd dieet.

Is tomatensoep gezond?

Smaakmaker in de Keuken

Aan (kwalitatief goede) tomaten zit onwijs veel smaak, een sappige en licht zurige smaak. Ze kunnen de perfecte basis vormen voor jouw gezonde saus of soep en zijn bijna onmisbaar voor jouw gezonde lunch zoals in salades of op je wrap. Daarnaast staat het door de rode kleur ook nog eens heel gezellig!

 

Een bron van hydratatie

Tomaten bestaan voor een groot deel uit water, wat betekent dat ze kunnen helpen bij het aanvullen van de dagelijkse vochtinname. Heb je moeite met genoeg water drinken? Probeer dan waterrijke producten zoals tomaten toe te voegen aan jouw maaltijden.

 

Veelzijdig en gemakkelijk te telen

Tomaten zijn niet alleen goed voor ons, maar ze zijn ook gemakkelijk te kweken. Of je nu een ervaren tuinier bent of gewoon wat tomaten in een pot wilt laten groeien op je balkon, deze groente is vaak een favoriete keuze voor thuisverbouwers waardoor je ook nog eens makkelijk een voordelige maaltijd op tafel kunt zetten.

 

Wil je onze tomatensoep eens proeven, bestel hem dan hier. Of bestel hem in combinatie met onze andere soepen in een voordelig soepenpakket.

Comments