fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Hoe kun je meer bewegen op een dag?

Sporten en bewegen hoeft niet lastig te zijn of veel tijd te kosten. Eigenlijk kun je best gemakkelijk door wat kleine aanpassingen te doen veel meer bewegen op een dag. Linda van West-Friesland Beweegt is het hier helemaal mee eens en zij heeft dan ook wat tips voor jullie op een rij gezet waardoor je gemakkelijk meer kunt bewegen en meer stappen kunt zetten.

Hoe kun je meer bewegen op een dag?

Werk je op kantoor?

Zet je auto eens wat verder weg op de parkeerplaats of ga op de fiets, neem de trap in plaats van de lift, in plaats van een collega in het pand te bellen; loop er even heen, maak samen in de lunchpauze een ommetje. Dit is ook nog eens goed voor de hersenen, je bent daarna weer stukken productiever.

 

Thuis

Zet je wekker eens een uurtje eerder en maak een vroege vogel wandeling, moet je eens kijken hoe fit en vitaal je aan de dag begint! Je staat daarna lekker ‘aan’. Wandel naar de supermarkt, groenteboer, slager voor een boodschap (en die zware tassen sjouwen is ook meteen een goede workout).

Ben je aan het bellen? Doe het niet achterover hangend op de bank, maar blijf lekker lopen door huis. Spreek met een vriend of vriendin af en klats lekker bij. Je kunt ook samen lopend naar een leuk terras in de buurt wandelen om even lekker te genieten en weer terug wandelen. (Verbrand je meteen de calorieën van het lekker wat je genuttigd heb)

 

Algemeen

Veel dorpen of steden hebben tegenwoordig van die gave buitenfitness plekken, zoek het maar eens op, loop er naar toe en ga lekker even een half uurtje aan de slag. Zo heb je meteen een warming-up gehad en kun je met opgewarmde spieren een work-out doen, het terug wandelen is mooi een cooling-down. Let voor de grap eens op de parkeerplaatsen bij een sportschool, hoeveel mensen er met de auto naar de Fitness gaan terwijl het vaak binnen 2 kilometer van het thuisadres is. 2 kilometer wandelen is max 20 minuten lopen en is alweer gauw 2500 stappen. (Heen en terug dus 5000!!)

 

Ben je benieuwd naar meer wandeltips of kun je hulp gebruiken met sporten? Meer informatie over West-Friesland Beweegt vind je hier!

Comments