fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Wat drink je na het sporten?

Wat kun je drinken na het sporten?

Sporten en bewegen zijn geweldig voor je lichaam, maar wat je na je training drinkt, kan net zo belangrijk zijn als de oefening zelf. Het is essentieel om je lichaam te hydrateren en de verbruikte voedingsstoffen aan te vullen. Dus, wat is de beste dorstlesser na een zweterige, energieverslindende sessie? Laten we duiken in de wereld van ‘after-workout’ drankjes en ontdekken wat het beste is om te drinken na het sporten.

Wat drink je na het sporten?

Water, de klassieker na het sporten

Water is denk ik wel een drankje die je verwacht in deze lijst. Niets verslaat water als het gaat om hydratatie. Na het sporten verlies je vocht door zweten en water is de perfecte manier om dat tekort aan te vullen. Het is simpel, effectief en essentieel om je lichaam in balans te houden na het sporten. En ook nog eens budgetproof, ook altijd fijn!

 

Kokoswater voor elektrolyten

Ik begrijp dat je niet zo snel naar kokoswater zult grijpen als drankje, maar toch is het voor na het sporten zeker aan te raden! Voor diegenen die meer dan alleen hydratatie nodig hebben, biedt kokoswater een natuurlijke bron van elektrolyten zoals kalium, natrium en magnesium. Deze mineralen helpen bij het herstel van vochtbalans en zijn geweldig om na het sporten te drinken.

 

Melk of plantaardige melk

Heerlijk, een koud glas (plantaardige)melk na het sporten! Melk, zowel zuivel- als plantaardige varianten, bieden een goede balans van eiwitten, koolhydraten en elektrolyten. Ze kunnen een goede optie zijn voor spierherstel en het aanvullen van energiereserves na een work-out. Niet alleen lekker, maar het heeft ook nog eens veel gezondheidsvoordelen!

 

Eiwitshakes voor spierherstel

Eiwitten en dus ook eiwitshakes zijn geweldig voor spierherstel na een intense training. Ze leveren de nodige eiwitten die helpen bij het opbouwen en repareren van spieren. Combineer eiwitten met koolhydraten voor een optimaal herstel. Wil je meer lezen over eiwitten? Hier hebben we een aparte blog over geschreven! Je leest hem hier!

 

Groene thee voor antioxidanten

Groene thee is een geweldige keuze voor het aanvullen van vocht na het sporten. Het zit boordevol antioxidanten die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het ondersteunen van het herstelproces. Zit je niet echt te wachten op een warm drankje na het sporten? Je kunt heel gemakkelijke een heerlijke groene ijsthee maken!

 

Een Zuss & Sapje

Een groentesapje kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst! Onze sappen zitten vol vitamines en voedingsstoffen. Alles wat jouw lichaam nodig heeft na het sporten! Ben jij klaar voor je extra dosis vitamines na het sporten? Via deze link ga je naar de shop!

 

Luister naar je lichaam

Goed om in je achterhoofd te houden, het beste drankje na het sporten is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en het type training dat je hebt gedaan. Experimenteer met verschillende opties en luister naar je lichaam om te ontdekken wat het beste voor jou werkt. En vergeet niet, naast het drinken is het eten van een gezonde, evenwichtige maaltijd na het sporten ook van groot belang voor een optimaal herstel.

Wil je meer lezen over voeding na je sportsessie? Ook hierover hebben we een blog geschreven! Deze lees je hier!

Comments