fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

De voordelen van een sapkuur

Een sapkuur, dat heb je vast al wel eens voorbij zien komen. Een Balansdag, de Driedaagse Detox, Detox & More en zo zijn er nog veel meer opties. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van deze sapkuren? En waarom zou je er eentje kunnen doen?

In deze blog nemen we je mee in de vele voordelen van een sapkuur. Wat wel handig is om te weten is dat elk lichaam anders is, en dat elk lichaam ook anders zal reageren. Daarnaast heeft ook elk lichaam andere behoeften en zal voor iedereen een andere sapkuur ook meer passend zijn. Ben je benieuwd naar welke kuur het beste bij jou zou passen? Ontdek de verschillende kuren in onze shop!

De voordelen van een sapkuur

Ontgifting en reiniging tijdens een sapkuur

Tijdens een sapkuur geef je je lichaam de mogelijkheid om een pauze te nemen van bewerkt voedsel en suikers. Wanneer je een sapkuur met voeding kiest neem je daarom even afstand van alle pakjes en zakjes en zul je alleen verantwoorde voeding eten. Hier hebben wij een handige lijst voor, tijdens de detox weet je dus precies wat je beter wel en niet kan nemen zodat je lichaam echt kan afkicken.

Kies je voor een sapkuur waarbij je alleen sapjes drinkt? De groentesappen bevatten veel antioxidanten en fytonutriënten, die kunnen helpen bij het ondersteunen van je lichaam om eventuele opgebouwde afvalstoffen te verwijderen.

 

Verbeterde spijsvertering

Niet alleen geef je je lichaam een pauze van al het bewerkte voedsel en suikers, tijdens een sapkuur krijgt je spijsverteringssysteem ook een pauze van het verwerken van vast voedsel. Dit zou bij sommige mensen kunnen helpen bij het verminderen van spijsverteringsklachten zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming, brandend maagzuur en constipatie.

 

Gewichtsverlies

Tijdens een sapkuur heb je ook te maken met een lagere calorie-inname, waardoor het dus zou kunnen zijn dat je wat gewicht verliest. Wat wel handig is om te weten is dat wanneer je na je sapkuur weer terugvalt in je oude eetpatroon, je lichaamsgewicht ook weer zal terugvallen. Een sapkuur kan dus een mooie start zijn om gezondere keuzes te maken in je voedingspatroon.

 

Verbeterde huidconditie

Sommige mensen merken op dat ze tijdens en na een sapkuur een verbetering van hun huidconditie ervaren. Dit kan te maken hebben met het verminderen van bewerkte voedingsmiddelen en suikers, en het verhogen van de inname van voedingsstoffen en vitamines uit groentesappen.

 

Verhoogde energie en vitaliteit

Hoewel sommige mensen in het begin van een sapkuur een afname van energie kunnen ervaren, zeggen anderen dat ze zich na verloop van tijd energieker en vitaler voelen. Dit kan te maken hebben met het verminderen van de belasting op het spijsverteringssysteem en het verhogen van de inname van voedingsstoffen en vitamines uit groentesappen.

 

Ontdek onze verschillende detoxkuren in onze shop!

Comments