fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Dankbaarheid

Dankbaarheid

Wat is dankbaarheid voor jou? Als ik er wel eens over begin met mensen die om mij heen staan, vinden ze het wat zweverig klinken. Misschien vind jij het ook wel zweverig om dankbaar te zijn? Maar wat is dankbaarheid precies? Dankbaarheid is een eigenschap waarin we onszelf kunnen trainen. Sommige mensen staan namelijk bewuster stil bij dankbare momenten dan een ander.

Dankbaarheid

Vanzelfsprekend

Wees blij met wat je hebt. Zo blijf je dichter bij jezelf en je hebt er vaak invloed op. Je kunt dankbaar zijn voor zoveel verschillende dingen, zoals het huis waarin je woont, alle dagen gezonde maaltijden voor jezelf maken, voor de beweging die je je lichaam gunt, voor de lieve mensen om je heen et cetera. Vaak zijn dit dingen die we voor lief nemen, die we als vanzelfsprekend beschouwen. Maar wanneer je door omstandigheden uit je huis wordt gezet of je hebt weinig inkomen om nog gezonde maaltijden voor jezelf te maken dán ben je je bewust hoe dankbaar je eigenlijk mag zijn. Toon je dankbaarheid ook aan anderen, zeg tegen een vriend of vriendin dat je blij bent dat hij/zij er voor je is of laat je dankbaarheid zien door een kaartje of een bloemetje te geven. Kijk maar eens hoe de ander daarop reageert, daar kan je toch niet anders dan blij van worden?

 

Stilstaan

Ga stil staan bij de dingen die je op dit moment hebt, maar ook los gezien van materialistische dingen, die je hebt bereikt. Ben je dankbaar dat je er voor hebt gekozen om een gezonde levensstijl in te slaan en je je nu fitter voelt? Of ben je dankbaar dat je naar jezelf hebt geluisterd en het taartje op verjaardag hebt afgeslagen? Maar sta ook eens stil bij de mensen om je heen, of de mensen die je tegenkomt en die je vrolijk groeten, je helpen in de winkel of die je een complimentje geven. Complimenten aannemen vinden we nogal moeilijk, schijnt. Neem dit complimentje in ontvangst en wees er dankbaar voor.

 

Groetjes van Annemarie Het persoonlijke dieet – Hoogkarspel

 

Wil je meer weten over Annemarie en Het persoonlijke Dieet? De link naar haar website vind je hier!

Comments