fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Energiegevers en energienemers

Energie schommelingen

Energie is een onwijs belangrijk punt van ons bestaan, letterlijk ons vuurtje. Het beïnvloedt hoe we ons voelen, hoe we functioneren en hoe we de wereld om ons heen ervaren. We kennen allemaal die momenten waarop we vol energie zitten, van die momenten dat we alles aankunnen!

Daarnaast zijn er momenten waarop zelfs het kleinste takenlijstje een uitdaging lijkt. Maar wat veroorzaakt deze schommelingen?

Door ons sociale leven, onze omgeving en onze eigen gewoonten liggen verborgen krachten die ons omhoog kunnen halen, of juist helemaal naar beneden. Dit noemen we energiegevers en energienemers: de mensen, activiteiten en omgevingen die onze energie kunnen beïnvloeden.

In deze blog nemen we je mee in energiegevers, energienemers en vertellen we je meer over de balans hiervan.

 

Energiegevers en energienemers

Energiegevers

Positieve mensen

Mensen die positief zijn, ondersteunend en inspirerend, kunnen enorme energiegevers zijn. Ze moedigen ons aan, brengen gezelligheid en zijn vaak een bron van motivatie. Omring jezelf dus met mensen die je lief hebt en die je energie geven, dit is echt onwijs belangrijk! Daarbij kan lachen ook echt een positieve energiegever zijn.

Passies en hobby’s

Activiteiten waar we gepassioneerd over zijn, vervullen ons met positieve energie. Of het nu gaat om sport, kunst, muziek of iets anders, onze passies kunnen ons een boost van energie geven. Neem dus de tijd voor je hobby’s, zie het echt als een manier om voor jezelf te zorgen. Heb je nog geen hobby? Probeer dan samen met een (energie gevende) vriend of vriendin nieuwe hobby’s uit! Er is vast iets wat je leuk vindt!

Denk je eraan om bijvoorbeeld te beginnen met hardlopen als hobby? Wij hebben een aantal tips om te beginnen met hardlopen voor je op een rijtje gezet,die je hier kunt vinden .

Rust en ontspanning

Tijd nemen voor rust en ontspanning is essentieel voor een blij en gelukkig leven. Momenten van stilte, meditatie, lezen wandelen in de natuur of gewoon even ‘niks doen’, kunnen verrassend energiegevend zijn. Ben je opzoek naar een goede meditatie oefening? Deze hebben we voor je, je vindt ze via deze link! Heb je nog nooit gemediteerd en denk je dat het niet bij je past? Probeer het toch eens en probeer verschillende manieren van mediteren uit, er is vast een manier die wel werkt voor jou! Niet alleen mediteren is een energiegever, maar ook genoeg slaap is essentieel. Geef je lichaam en je geest dus echt genoeg rust en vind een aanpak die voor jou werkt!

Gezonde gewoontes

Wij zijn natuurlijk groot fan van ‘gezonde gewoontes’ als energiegever! Zorg goed voor jezelf! Denk aan het eten van voldoende groenten en fruit, genoeg water drinken (ook hier hebben we een blog over geschreven), voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen, tijd buiten doorbrengen (vitamine D) en voldoende bewegen. Deze gezonde gewoontes zijn namelijk niet alleen energiegevend, maar simpelweg onmisbaar voor een gezond lichaam en geest.

Ken je ons sapje Groene Energie al? Een flesje vol energie! 😉

Leren en groeien

Het streven naar kennis en persoonlijke groei kan enorm stimulerend zijn. Het opdoen van nieuwe vaardigheden of kennis verbreedt onze horizon en geeft een gevoel van voldoening. Ook kan het helpen met een stukje zelfvertrouwen en zekerder worden van jezelf. Doe daarom de cursus die je altijd al hebt willen doen, of maak de carrièreswitch waar je altijd van hebt gedroomd en daag jezelf ook uit op persoonlijk gebied!

 

Energienemers

Negatieve Mensen

Mensen die voortdurend negativiteit verspreiden, klagen of ontmoedigen, kunnen aanzienlijke energievreters zijn. Je kan er letterlijk moe van worden. Hun pessimisme kan onze eigen gemoedstoestand beïnvloeden. Probeer, hoe lastig het ook kan zijn, toch soms afstand te nemen van energie nemende mensen en focus je op alle energiegevers!

Overmatige stress

Langdurige stress kan onze energie volledig uitputten en kan echt ongezond voor je zijn. Werkdruk, problemen in relaties of financiële zorgen, weinig slapen en weinig tijd voor jezelf kunnen een grote tol eisen. Gun jezelf daarom die rust, het is belangrijker dan je denkt voor je algehele gezondheid!

Ongezonde gewoontes

Slechte gewoontes zoals overmatig alcoholgebruik, weinig beweging, een ongezond voedingspatroon, een ongezonde leefomgeving of gebrek aan slaap kunnen onze energie verminderen. Zorg goed voor jezelf, dit zal je een hoop energie en motivatie geven!

Giftige omgevingen

Een omgeving gevuld met negativiteit, conflicten of onrust kan onze energie sterk verminderen, zelfs zonder directe interactie met de mensen om ons heen. Denk aan een onopgeruimd huis, een rommelig bureau. Gun jezelf een positieve omgeving, op het gebied van mensen maar ook van je leefomgeving!

 

Conclusie: balans

Om onze energiebalans te behouden, is het belangrijk om te weten wat ons energie geeft en wat het wegneemt. Het is niet altijd mogelijk om alle energienemers te vermijden, maar het bewust worden van je energie gevers en nemers kan helpen om beter met ze om te gaan.

Het koesteren van energiegevers en het beheren van energienemers kan ons helpen om een meer gebalanceerd, gelukkiger en energiek leven te leiden. Het draait om het vinden van die balans en het bewust kiezen van situaties en mensen die ons energie geven!

Schrijf je energiegevers en energienemers een naast elkaar op, en kijk hoe je je energie gevers kunt verhogen en je je energiegevers eens kunt verlagen. Ga hiermee aan de slag en merk het verschil!

Comments