fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Ananas tijdens je zwangerschap

Aan het einde van je zwangerschap zijn de meeste aanstaande moeders er klaar voor. Je lichaam wordt zwaarder en de spanning om je baby te ontmoeten neemt toe. Dit is allemaal een natuurlijk onderdeel van de voorbereiding op de bevalling. Tijdens deze periode gebeurt er veel in je lichaam om de bevalling soepel te laten verlopen. De natuur zit zo mooi in elkaar, je lichaam geeft je onbewust allerlei seintjes en deze hebben allemaal een prachtige functie; ze bereiden jou en je kindje voor op jullie ontmoeting. 

 

Ananas tijdens je zwangerschap

Ananas voor de bevalling

Het eten van ananas aan het einde van de zwangerschap is een traditioneel gebruik. Sommige mensen volgen dit in de hoop dat het de bevalling kan stimuleren. Dit gebruik is gebaseerd op de aanwezigheid van kinine in ananas, een stof waarvan wordt gedacht dat deze een stimulerend effect heeft op de baarmoeder. Of het echt werkt weten we niet, maar het zou een mooie natuurlijke manier van stimulans kunnen zijn.

Voetreflex

Nog een goede tip, waar wij zelf erg enthousiast over zijn; We hebben veel goede verhalen gehoord over een massage bij jo’s voetreflex. Een voetreflexmassage komt voort uit de alternatieve Chinese geneeswijzen. Het is een ideale behandeling als je nog niet wilt gaan voor het inleiden van de bevalling bij de verloskundige. Er is namelijk een specifiek knobbeltje aan de binnenkant van je voet, genaamd de malleolus, die verbonden zou zijn met de baarmoeder. Door deze te masseren zou je weeën kunnen stimuleren! Voetreflex kan ook hulp bieden bij andere klachten zoals menstruatieklachten, als je zwanger wilt worden, overgangsklachten, aansterken na je bevalling, maar ook bij hoofdpijn, oorpijn, maag/darmklachten, klachten aan de urinewegen, ademhalingsklachten, klachten bij neuspoliepen, spier- en gewrichtspijn, stress, slapeloosheid en verhoging van je weerstand, noem het maar op. Jorike Burger kan wellicht hulp bieden doormiddel van voetreflex.