fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Antioxidanten zitten voornamelijk in groente en fruit

Antioxidanten zijn stoffen die voornamelijk aanwezig zijn in groente en fruit

Antioxidanten is eigenlijk een verzamelnaam voor de vitamines C en E, bètacaroteen, het lichaamseigen glutathion, de spoorelementen seleen en zink en bioactieve stoffen, zoals flavonoïden uit groente en fruit. Overal kunnen we lezen dat we meer antioxidanten moeten eten. Antioxidanten zijn belangrijke voedingsstoffen die ons beschermen tegen de vrije radicalen die onvermijdelijk ontstaan in ons lichaam.

 

Goede bronnen van antioxidanten zijn bijvoorbeeld:

Fruit: druiven, gedroogde pruimen, granaatappel, rozijnen, bosbessen, aardbeien en frambozen.

Groente: broccoli, boerenkool, spinazie, spruitjes, bieten, aubergine, rode uien.

Onze sappen bestaan puur en alleen uit groente en fruit. Stuk voor stuk zitten ze boordevol hele belangrijke antioxidanten. De beste manier om voldoende antioxidanten binnen te krijgen is gewoon via een grote variatie van gezonde voeding. Als de basis van onze voeding meer uit groenten zou bestaan, zouden we wel eens verbaasd kunnen staan van de energie die er bij iedereen los zou komen. Daarom is voor ons groentesap de meest pure en makkelijkste manier om snel aan een grote hoeveelheid aan antioxidanten te komen.

Antioxidanten zitten voornamelijk in groente en fruit

Antioxidanten vind je niet alleen in groente en fruit maar zitten bijvoorbeeld ook in pure chocolade, noten, kruiden, kiemen, pitten, zaden, volkoren granen, olijfolie, thee, zeevruchten en gevogelte, maar voornamelijk zitten antioxidanten in groenten en fruit.

 

Wat kunnen antioxidanten eigenlijk voor je doen?

Antioxidanten vangen vrije radicalen in je lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Ze vallen je cellen als het ware aan. Je wordt er simpel gezegd sneller oud, of eerder ziek van. Zo kunnen antioxidanten je lichaam helpen tegen deze beschadiging en daarmee mogelijk op de lange termijn ziekten voorkomen en jou langer jong houden. Het is niet perse zo dat antioxidanten je kunnen genezen. Zorg er gewoon voor dat je gezonde, en gevarieerde onbewerkte producten eet dan krijg je automatisch voldoende antioxidanten binnen.

Comments