fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

7 tips om je weerstand te verbeteren

Wat is je weerstand eigenlijk?

Weerstand is je vermogen om jezelf te wapenen tegen indringers zoals bacteriën en virussen. Je afweersysteem beschermt je hier tegen. Een gezonde levensstijl is hierbij van groot belang. Maar wat kun je dan precies doen om je weerstand te verhogen? We geven je in deze blog 7 tips!

7 tips om je weerstand te verbeteren

7 tips om je weerstand te verbeteren

  1. Beweging: Beweging zorgt onder andere voor een goede bloedsomloop en geeft je energie. Het is eigenlijk goed voor elke vezel in je lijf. Beweeg minimaal een half uur per dag, dit kan een gezellige wandeling zijn met een vriendin, een rondje fietsen met je partner of natuurlijk lekker sporten.
  2. Buitenlucht: Frisse lucht is gezond! Niks is lekkerder dan de wind door je haren voelen en de zon op je wangen. Ook al is het soms koud, ga lekker naar buiten en snuif de vitamines op van de buitenlucht.
  3. Nachtrust: Slaap is het beste medicijn. Als je slaapt herstelt je lichaam het beste. Het is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar zorg voor een goede nachtrust. Alles heeft met elkaar te maken. Als je voldoende beweegt, voldoende ontspanning zoekt en gezond eet zal je nachtrust verbeteren en andersom. Het werkt allemaal mee om je weerstand te verhogen.
  4. Stel jezelf bloot aan je omgeving: Hoe meer jij in contact komt met verschillende soorten bacillen, ziektekiemen en bacteriën, des te makkelijker je lichaam resistentie opbouwt. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je dodelijke ziektes moet opzoeken. Het betekent simpelweg dat je niet panisch hoeft te zijn wat betreft hygiëne in en rondom je omgeving. Het zal je juist helpen als het gaat om je weerstand te verbeteren. Zoek een balans tussen hygiëne en viezigheid. Smetvrees brengt je zeker geen hogere weerstand. Een smetteloze leefomgeving is namelijk alles behalve natuurlijk: de natuur heeft het nooit zo bedoeld en wij hebben heel veel vertrouwen in de natuur. Kortom; durf jezelf bloot te stellen aan de verscheidenheid van natuurlijke ziekteverwekkers, en laat je immuunsysteem zo voorzichtig kennismaken. Hierdoor verrijk je je weerstand zonder moeite te doen!
  5. Eet gezond en gevarieerd: Door bewust bezig te zijn met gezonde voeding zal je weerstand al snel verbeteren. Denk bij alles wat je in je mond stopt dat je je lichaam wilt voeden en niet alleen wilt vullen. 400 gram gevarieerde groente en fruit per dag is de basis van een gezond voedingspatroon.
  6. Denk positief: Lichaam en geest zijn sterker met elkaar verbonden dan je zou denken. Liefde, blijdschap, dankbaarheid en geluk zijn gevoelens die je gezond houden. Door positief te denken houd je je immuunsysteem sterk. Wanneer je je laat leven door angst en stress verzwak je je lichaam en dus je immuunsysteem. Je lijf maakt dan een stresshormonen aan en wordt hierdoor vatbaarder voor ziektes. Focus je dus op de goede dingen die je hebt in je leven, hiermee doe je je lichaam (én je geest) veel goeds!
  7. Gezonde levensstijl: Voorkomen is beter dan genezen. Als je het hele jaar door werkt aan een gezonde levensstijl dan is je weerstand ijzersterk! Dan kun je de hele wereld aan, lichamelijk, maar ook geestelijk! Loop je toch een verkoudheid of griepje op, dan ben je er ook zo weer vanaf, want je bent zelf het beste medicijn voor je lichaam!

Vind je het lastig om dagelijks voldoende groentes te eten dan kan het dagelijks drinken van groentesappen een makkelijke oplossing zijn om je weerstand te verbeteren. Ook hebben we een detoxprogramma Detox & More waarbij je aan je gezonde levensstijl gaat werken en hier dagelijkse tips voor krijgt van ons.

Comments