Courgettebrood

Tussendoortje

Courgettebrood is een lekker hartig tussendoortje. Je kunt het ook nemen als ontbijt of lunch. Zo al erg lekker, maar ook lekker om er bijv nog een plakje oude kaas op te doen of wat humus.

ingrediƫnten

1 Cakevorm
1 Grote courgette
50 ml Olijfolie
250 gram bloem/meel
85 ml Melk
1,5 theelepel Bakpoeder
2 Grote eieren
100 gram Geraspte Parmezaanse kaas
2 takjes Tijm
1 takje Rozemarijn
Courgettebrood
1
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2
Was de courgette en rasp hem fijn. Je hoeft hem niet te schillen.
3
Klop in een kom de eieren, olijfolie en melk door elkaar en voeg eventueel wat peper toe.
4
Meng in een andere kom de bloem, geraspte kaas en bakpoeder. Voeg daarna de tijm, rozemarijn en geraspte courgette hier aan toe.
5
Meng het eiermengel er doorheen en schep het geheel in de cakevorm.
6
Schud een paar keer goed zodat het goed verdeeld is en alle luchtbellen eruit gaan.
7
Bak het 45-50 minuten in de oven. Houd wel de kleur in de gaten, als het te donker word kun je het afdekken met aluminiumfolie.
8
Laat het hierna nog even 10 min rusten buiten de boven en dan kun je aanvallen! eet smakelijk!

Comments

Thekla Karsten
Meerval 62
1741 XP Schagen
06 239 16 567

Joselien Haring
Wierdijk 1
1693 JA Wervershoof
06 156 39 277

Zuss & sap
E: goedbezig@zussensap.nl
KvK: 62962647

Algemene voorwaarden

Techiek dodo.nl / design Studioviv.nl