fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

Spaghetti met saus

Diner

Een heerlijk basisrecept voor spaghetti met saus.

Veel Italiaanse pasta’s hebben tomaten als basis voor de pastasaus. Denk bijvoorbeeld aan pasta Bolognese waarbij een lekkere tomatensaus de basis is. Ook voor veel pizza’s geldt dat de bodem als eerste wordt besmeerd met een lepel tomatensaus. Je kunt natuurlijk kant en klare potten tomatensaus kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakte tomatensaus is veel lekkerder en ook nog eens veel gezonder.

Om zelf een goede tomatensaus te maken moeten de tomaten een tijdje moeten pruttelen. Hiervoor heb je misschien niet altijd tijd. Het grote voordeel is echter dat je in een keer een grote hoeveelheid tomaten saus maken en deze invriezen of in potten bewaren! Je kunt het onderstaande recept dus ook verdubbelen. Als je een keer op een vrije avond in het weekend tijd over hebt kun je gewoon een grote pan koken. Heerlijk voor de pasta en de pizza.

Bewaartip

Te veel gemaakt? Tomatensaus laat zich uitstekend invriezen. Zorg voor goedsluitende diepvriesbakjes en maak niet te grote porties. Ook voor tomatensaus geldt: eenmaal ontdooid betekent dezelfde dag opeten.

Een restje saus kan de volgende dag goed gebruikt worden als basis op een pizza of bruschette.

Geniet van dit heerlijke recept spaghetti met saus!

Probeer ook eens onze Pasta met tomaat basilicum en sesamolie.

ingrediënten

Voor 6 personen

2 pakjes gezeefde tomaten
500 gram rundergehakt
1 bakje champignon
1 rode paprika
1 gele paprika
1 grote wortel
1 pakje spekjes
2 middel grote ui
2 teentjes knoflook
1 blokje rundvlees boullion
Snufje peper
Snufje zout
Eetlepel oregano
Eetlepel majoraan
Theelepel paprika poeder
Spaghetti met saus
1
Snij de ui in kleine blokjes. Bak de ui samen met oregano en majoraan kort in een koekenpan.
2
Bak de spekjes bij de ui. Maak de wortel schoon en rasp hem. Voeg dan de wortel toe in de koekenpan.
3
Zet de tomaten blokjes en de tomatenpuree in een andere pan zachtjes op het vuur.
4
Voeg de ui, spekjes en wortel toe aan de tomaten. Bak de gehakt en bak dan om de beurt de champignon en paprika's aan en voeg ook bij de saus.
5
Pers de knoflook en doe het boullion blokje erbij. Nog wat peper, zout en paprika poeder naar smaak en smullen maar!!

Comments

Zuss & Sap

Dorpsstraat 146a
1693 AJ  Wervershoof

Zuss & sap
E: goedbezig@zussensap.nl
KvK: 62962647

Algemene voorwaarden

Nieuwsbrief inschrijving

tech dodo.nl | design Studioviv.nl