Spaghetti met saus
DinerEen heerlijk basisrecept voor spaghetti met saus.
Veel Italiaanse pasta’s hebben tomaten als basis voor de pastasaus. Denk bijvoorbeeld aan pasta Bolognese waarbij een lekkere tomatensaus de basis is. Ook voor veel pizza’s geldt dat de bodem als eerste wordt besmeerd met een lepel tomatensaus. Je kunt natuurlijk kant en klare potten tomatensaus kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakte tomatensaus is veel lekkerder en ook nog eens veel gezonder.
Om zelf een goede tomatensaus te maken moeten de tomaten een tijdje moeten pruttelen. Hiervoor heb je misschien niet altijd tijd. Het grote voordeel is echter dat je in een keer een grote hoeveelheid tomaten saus maken en deze invriezen of in potten bewaren! Je kunt het onderstaande recept dus ook verdubbelen. Als je een keer op een vrije avond in het weekend tijd over hebt kun je gewoon een grote pan koken. Heerlijk voor de pasta en de pizza.
Bewaartip
Te veel gemaakt? Tomatensaus laat zich uitstekend invriezen. Zorg voor goedsluitende diepvriesbakjes en maak niet te grote porties. Ook voor tomatensaus geldt: eenmaal ontdooid betekent dezelfde dag opeten.
Een restje saus kan de volgende dag goed gebruikt worden als basis op een pizza of bruschette.
Geniet van dit heerlijke recept spaghetti met saus!
Probeer ook eens onze Pasta met tomaat basilicum en sesamolie.
ingrediënten
Voor 6 personen
2 pakjes | gezeefde tomaten |
500 gram | rundergehakt |
1 bakje | champignon |
1 | rode paprika |
1 | gele paprika |
1 | grote wortel |
1 pakje | spekjes |
2 middel | grote ui |
2 teentjes | knoflook |
1 blokje | rundvlees boullion |
Snufje | peper |
Snufje | zout |
Eetlepel | oregano |
Eetlepel | majoraan |
Theelepel | paprika poeder |

Comments