fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Tapenade (Easy de peasy)

Tussendoortje

Ben je ook wel eens op zoek naar een gezond tussendoortje? Met deze super simpele verse tapenade heb je binnen no-time een potje vol.

Als je op zoek bent naar een heerlijk hapje voor jezelf of voor als er gasten komen, dan kun je aan tapenade denken. Een heerlijk smeersel, en op deze manier ook nog eens gezond!

Met dit overheerlijke en makkelijke recept kun je zelf verse tapenade maken. Het is echt heel makkelijk om te doen! Een kind kan de was doen! Eigenlijk doe je alles bij elkaar in de blender en maalt het dan fijn (maar niet té fijn). Dan nog een beetje olie erbij en klaar! Een heerlijke verse en zelfgemaakte tapenade is dan het resultaat. Dit is onze tapenade hoe wij hem het lekkerst vinden, maar daar kun je natuurlijk ontzettend veel mee variëren. Voeg bijvoorbeeld ook eens verse kruiden, geroosterde noten of geraspte kaas toe aan dit heerlijke tapenade recept. Laat je creativiteit los! En vergeet vooral jouw recept niet met ons te delen! Wij zijn benieuwd!

Kies voor deze gezonde snack! Smeer het op een cracker of rijstewafel en (verantwoord) smullen maar!

Hoe bewaar je de verse tapenade?

Doe de tapenade in een bakje of potje doe er een klein laagje olijfolie over. Op deze manier kun je het in de koelkast ongeveer een week bewaren. Ook kun je de tapenade invriezen om hem zo wel enkele maanden te kunnen bewaren, de structuur wordt hierdoor wel iets minder lekker dan dat je hem vers gemaakt hebt. Je kunt de ingevroren tapenade dan nog wel bijvoorbeeld als pastasaus gebruiken, maar als smeersel is het dan iets minder lekker.

Bekijk ook eens onze verse zelfgemaakte pesto! 

 

 

 

ingrediënten

100 gram semi gedroogde tomaatjes
50 gram pijnboompitten
50 gram oude kaas of Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook uitgeperst
lekkere olijfolie
Tapenade (Easy de peasy)
1
Doe alles in de blender, en mix alle ingrediënten goed door elkaar. Pas op dat het niet té fijn word!

Comments