Knapperig, warm uit de oven en nét even anders dan standaard chips. Deze zoete aardappelchips zijn een perfecte suikervrije snack voor bij de borrel, je filmavond of als kleurrijk bijgerecht. En het mooiste? Je maakt ze supermakkelijk zelf, met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.
Serveer ze met één van deze drie dips: van fris tot romig tot pittig, voor elke smaak wat wils!
Kruiden-crème fraîche dip, romig en fris, ideaal bij warme chips.
- 4 el crème fraîche
- 1 tl citroensap
- 1 el verse bieslook of peterselie, fijngehakt
- Snufje zout & peper
Avocado-limoendip, friszure dip met pit, superlekker in de zomer.
- 1 rijpe avocado
- Sap van ½ limoen
- Snufje chilivlokken of paprikapoeder
- Zout naar smaak
Paprika-yoghurtdip, een warme, aardse smaak die perfect combineert met het zoete van de aardappel.
- 3 el kokosyoghurt of Griekse yoghurt
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl olijfolie
- Zout, peper en een snuf komijn
Tip: Deze chips zijn ook lekker als topping op een salade of als side bij deze pompoensoep in een flesje 100% Zuss & Sap, met een twist.
Variatie: Je kunt de chips ook maken in de airfryer of met bieten, pastinaak of wortel. Voeg een scheutje Groene Energie toe aan je dip voor extra pit!
ingrediënten
2 | middelgrote zoete aardappels |
1,5 el | olijfolie |
snuf | keltisch zeezout |
optioneel | gerookt paprikapoeder, rozemarijn, of knoflookpoeder |