Deze kikkererwtencurry met boerenkool en gembershot is hét bewijs dat gezond eten ook gewoon heel lekker kan zijn. Een verwarmende bowl vol vezels, plantaardige eiwitten en smaak, zonder toegevoegde suiker. De boerenkool zorgt voor een groene boost, de kikkererwten maken het vullend en voedzaam, en het Gembershotje geeft precies die pittige, frisse kick waar je lijf blij van wordt. Perfect voor een avond waarop je jezelf iets goeds wilt geven.
De toevoeging van onze gembershot geeft de curry net dat beetje extra pit en energie. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je je lichaam iets gezonds wilt geven zónder in te leveren op smaak.
Let op: Dit recept is in principe suikervrij, maar er kunnen verborgen suikers zitten in kant-en-klare producten zoals currypasta, sojasaus en gembershots. Check altijd het etiket en kies voor varianten zonder toegevoegde suikers of gebruik alternatieven zoals kerriepoeder en tamari.
Tip: Zin in iets zomers en fris? Probeer dan ook eens onze poké bowl met mango en edamame.
ingrediënten
150 g | witte rijst (bijv. basmati of pandan) |
1 el | olijfolie of kokosolie |
1 | ui, gesnipperd |
2 | teentjes knoflook, fijngehakt |
1 tl | geraspte verse gember |
1 | scheutje Gembershot (± 20 ml) |
1 el | gele currypasta (of milde kerriepoeder) |
1 | blik kikkererwten (ca. 400 g), afgespoeld |
1 | middelgrote aardappel, geschild en in blokjes |
200 ml | kokosmelk |
150 g | boerenkool (vers of diepvries) |
1 el | sojasaus of tamari |
garnering | verse peterselie of koriander |
snuf | peper & zout naar smaak |