Op zoek naar een lichte, voedzame maaltijd boordevol groenten? Deze courgettepasta met groene pesto en avocado is in 15 minuten klaar, zit vol gezonde vetten en smaakt heerlijk romig. Perfect als lunch of diner, en helemaal suikervrij.
De courgetti combineert perfect met een paar flinke lepels zelfgemaakte groene pesto een klassieker uit de Zuss & Sap keuken.
Tip: Ook lekker met een scheutje Groene Energie in de avocadosaus, of geserveerd met gebakken champignons, feta of een handje rucola voor extra pit.
ingrediënten
2 | middelgrote courgettes |
1 | rijpe avocado |
2–3 el | groene pesto |
1 el | citroensap |
1 el | olijfolie |
snuf | peper en zout |
1 el | geroosterde pijnboompitten (optioneel) |
garnering | verse basilicum |
1
Snijd de courgette in dunne slierten zoals spaghetti of gebruik een kaasschaaf
2
Prak de avocado in een kom met citroensap, olijfolie, peper en zout.
3
Meng de avocadopasta met de pesto tot een romige saus.
4
Schep de courgettepasta erdoorheen en verdeel over twee borden.
5
Garneer met pijnboompitten en verse basilicum.