fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Rijst met pittig gehakt

Diner

Rijst met pittig gehakt is een ideaal recept voor als je een makkelijk een overheerlijk gerecht op tafel wilt zetten. Wij eten het graag met rijst, maar het kan ook prima met pasta en een frisse salade. Een portie verse doperwten ernaast zorgt ervoor dat je weer wat extra groentes binnen krijgt. Kortom probeer dit recept van rijst met pittig gehakt zeker eens uit.

Tip!

Je kunt onze gembershot ook gebruiken om aan dit gerecht toe te voegen.

Probeer ook eens ons Kipkerriesaus met bloemkoolrijst recept uit.

ingrediënten

Voor 4 personen - 40 min
400 gr Zilvervliesrijst
300 gr Mager rundergehakt
1 Grote ui, fijn gesnipperd
2 teentjes Knoflook, uitgeperst
1 Rode peper, in stukjes zonder de pitjes
2 cm Verse gember, of een klein scheutje van onze gembershot
2 el Peterselie, fijn gesneden
1 tl Paprikapoeder
1 ½ tl Kurkuma
1 ½ tl Komijn
Milde olijfolie
1 Rode paprika, in stukjes
1 Grote prei, in dunne ringen
100 ml Water voor het bouillon
½ blokje runderbouillon
150 gr Tomato frito
½ tl Cayennepeper
Eventueel 1 steel lente ui in dunne ringetjes of verse peterselie voor de garnering en een portie verse doperwten. Serveer deze apart van het gerecht
Rijst met pittig gehakt
1
Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de gesnipperde ui, geperste knoflook, stukjes peper, peterselie, paprikapoeder, gember, kurkuma, komijn, en 1 eetlepel olijfolie toe. Meng daarna alles goed door elkaar en laat de marinade minimaal 20 min intrekken.
2
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3
Los de bouillon op in 100 ml water, verhit wat olijfolie in een wok of koekenpan en rul hierin het gehakt. Voeg dan de paprika en de prei toe en bak het mee tot de ui zacht is.
4
Giet de bouillon bij de gehakt en laat het voor 13-15 min pruttelen op middelhoog vuur. Voeg de tomaten frito en de cayennepeper toe en laat het geheel nog even goed warm worden.
5
Verdeel de rijst over de borden en schep het gehakt mengsel er boven op. Garneer eventueel met wat peterselie of een lente uitje en genieten maar! Voor wat meer groente bij het recept is een portie verse doperwtjes zeer geschikt. Serveer deze apart bij het gerecht.

Comments