Van poké bowls krijgen we nooit genoeg. Ze zijn licht, fris en toch heerlijk vullend. Zeker als je ze op de juiste manier samenstelt, zit zo’n bowl boordevol smaak en umami. Dit recept is makkelijk te maken en wordt extra lekker met verse groenten en zalm of tonijn van je lokale visboer. Dat maakt het niet alleen een gezonde keuze, maar ook een leuke activiteit om samen te doen.
De komkommer is in fijne schijfjes geraspt voor een extra frisse bite en vormt samen met de andere ingrediënten een kleurrijk geheel. Deze poké bowl is niet alleen lekker, maar ook een feestje voor het oog!
Tip:
Wil je nog meer smaak en textuur? Voeg dan wat sushi gember of zeewier (wakame) toe.
Liever een keer wat anders proberen? Neem dan een kijkje bij onze heerlijke salade met gerookte zalm minstens zo lekker en net zo makkelijk!
ingrediënten
150 gram | Basmati rijst |
1 | Avocado |
150 gram | Verse zalmfilet en/of tonijn |
100 gram | Sojabonen |
75 gram | Geraspte wortel |
1 eetlepel | Sesamzaadjes |
1 | Komkommer (geraspt) |
1 | Bosui |
1 flesje | Soja saus |
