fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

Bleekselderij sap

Bleekselderij, we kennen ze allemaal wel, die lange groene stengels die niet iedereen lekker vindt. Bij bleekselderij moet ik eigenlijk meteen denken aan die scene uit Gooische Vrouwen, dat Martin Moreiro bij dat model geslapen heeft en ‘sochtends zin heeft in dat heerlijke ontbijtje van Cheryl. Hij kijkt in de koelkast bij zijn nieuwe scharrel en het enige wat daar ligt zijn een paar stengels bleekselderij. Want ja, dat is wat modellen eten toch 😉 Maar niemand wil toch echt die rauwe stengels eten, daarom hebben wij daar iets op bedacht, namelijk; bleekselderij sap.

Bleekselderij sap

1. Beschermende werking

Selderij zit vol met antioxidanten, waarvan bekend is dat ze ons lichaam beschermen tegen schadelijke radicalen. Die gezonde stoffen krijg jij dus allemaal binnen wanneer je bleekselderij eet.

2. Bleekselderij sap is zuiverend

Bleekselderij werkt niet alleen beschermend, maar ook zuiverend. Dat levert je onder andere een mooie stralende huid op. Dus dat geeft al die celebrities zo’n mooie glow…

3. Goed voor je spijsvertering

Bleekselderij is ook nog  bijzonder goed voor je spijsvertering. De groente bevat namelijk een stofje dat een positieve invloed heeft op je maag. Het zou de maagwand gezond houden en er ook voor zorgen dat je maag precies de goede hoeveelheid maagzuur afscheidt.

4. Ideaal voor een gezond gewicht

Naast vezels is bleekselderij rijk aan vitamines en mineralen, zoals kalium en vitamine C. Je krijgt met deze groente dus een heleboel gezonde voedingsstoffen binnen. Daarentegen bevat de groente slechts weinig calorieën.

5. Goed voor je humeur

Wist je dat bleekselderij ook goed is voor je stemming? Dat komt doordat je suikerspiegel in balans blijft als je de groente eet. Daardoor heb je een gelijkmatiger humeur en ben je minder snel uit je hum door een schommelende suikerspiegel.

6. Meer energie

Aan bleekselderij worden energie gevende eigenschappen toegeschreven. Er zijn deskundigen die beweren dat dit komt door het hoge watergehalte in de groente. Dat zou ons lichaam de nodige hydratatie geven, waardoor we ons energieker voelen.

Anderen stellen dat de mineralen in selderij – op termijn – bijdragen aan een hoger energiepeil. Deze zouden niet alleen helpen bij de opname van voedingsstoffen, maar ook de hoeveelheid maagzuur reguleren. Dit zou allemaal bijdragen aan een hoger energieniveau.

7. Goed voor je brein

Er zijn aanwijzingen dat bleekselderij stofjes bevat die je hersenen een boost geven. Op deze manier draagt de groente bij aan een betere hersenwerking en daarmee aan een ijzersterk geheugen.

8. Goed voor je urinewegen

We weten allemaal dat cranberry’s goed zijn voor je blaas. Bleekselderij zou net zo gezond zijn voor je urinewegen. De groente stimuleert de productie van urine en gaat een teveel van urinezuur tegen. Zo draagt bleekselderij bij aan een gezonde blaas en nieren.

 

Tip!

Zo, zoals je hebt gezien heeft bleekselderij nogal veel positieve werkingen op je lichaam. Lijkt mij eens het proberen waard. Wij hebben namelijk een heerlijk bleekselderij shotje ontwikkeld (geloof mij, hij is echt niet zo erg als dat ie klinkt). Geniet van al deze voordelen, en dat slechts in 1 flesje, hoe makkelijk is het!

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl