fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

De gezondheidsvoordelen van komkommer

Komkommer is niet alleen lekker, maar zit ook vol met goede dingen. Wat handig is, is dat je hem door zijn frisse smaak met veel gerechten kan eten. Als snack, in je salade of op je boterham. Het is zo’n veelzijdige groente die je zowel in de zomer als in de winter kunt krijgen. Daarnaast hebben komkommers ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen en deze delen we graag met je!

De gezondheidsvoordelen van komkommer

Lekker hydraterend

Komkommer is net als een grote waterbom! Het bestaat voor bijna 95% uit water, dus het is super om je gehydrateerd te houden, vooral op warme zomerdagen. Heb je moeite met je vochtbalans op pijl houden? Voeg komkommer toe aan je dieet en dit zal een stuk beter gaan!

 

Gezonde voedingswaarde zonder de extra’s

Deze groene groente is caloriearm, wat natuurlijk altijd fijn is, maar zit vol met goede dingen zoals vitamine K, vitamine C, kalium en vezels. Deze vitamines zijn toch wel de bouwstenen van een gezond lichaam.

 

Vezels voor je buik

De vezels in komkommer zijn als de held voor je spijsvertering. Ze houden alles soepel en voorkomen dat je je opgeblazen voelt. Daarnaast is het ook een hele frisse, luchtige groente war je je wel vol van voelt maar niet opgeblazen.

 

Anti-oxidanten voor je bescherming

Komkommer bevat antioxidanten zoals flavonoïden en tannines. Die jongens helpen je lichaam te beschermen tegen de schurken van de gezondheidswereld, de vrije radicalen. Ze doen ook wat ontstekingsremmend werk. Extra redenen om je lichaam te voeden met deze groentensoort!

 

Skincare

Komkommer is niet alleen voor de buik, maar ook voor de huid! Het wordt vaak gebruikt in cosmetica voor hydratatie en verkoeling. Als je last hebt van vermoeide ogen, leg gewoon wat komkommerplakjes erop, je zult dit vast wel eens op tv hebben gezien, maar het werkt dus echt!

 

Hulp bij Afvallen

Wil je wat kilo’s kwijt? Dan is komkommer is je beste vriend! Het lage caloriegehalte en hoge watergehalte zorgen ervoor dat je je vol voelt zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. Daarnaast is het ook echt een lekkere toevoeging aan je maaltijden en perfect als snack!

 

Meer komkommer

Het mooie van komkommer is dat je het bijna overal aan kunt toevoegen. Maak er dunne plakjes van voor een knapperige snack, mik het in je salades, gooi het in je smoothies of maak een fancy komkommerwater met wat muntblaadjes. De makkelijkste manier is natuurlijk een sapje van Zuss & Sap, wist je al dat in onze sappen Groene Energie, Gele Rakker en Roze Wolk komkommer zit?

 

Dus, waar wacht je nog op? Haal die komkommers in huis en geef jezelf een welverdiende gezonde traktatie!

Comments

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl