fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

De meest gezonde groenten

De meest gezonde groenten 

Er wordt veel gespeculeerd over de aller gezondste groenten. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat Broccoli, Andijvie, Boerenkool, Spruiten, Kiemen, Bieten, Kool en Zoete aardappelen, Andijvie en Avocado de top 10 zijn. Een groente die het aller aller gezondste is kunnen we niet benoemen. Eigenlijk zijn alle groenten gezond. De waarheid is ook dat iedere groente een andere gezonde eigenschap heeft en dat je ze daarom lastig met elkaar kunt vergelijken. Vandaar ook het spreekwoord: je moet geen appels met peren vergelijken. Neem iedere dag meerdere verschillende groenten, dan help je je lichaam om optimaal te kunnen functioneren en zul je de meeste voordelen ervaren. Afwisselen is het toverwoord.

De meest gezonde groenten

Groente in iedere maaltijd

Start bij iedere maaltijd met het bereiden van groenten. In de ochtend, in de middag en ook in de avond. Vul dit aan met andere belangrijke voedingsmiddelen, denk hierbij aan koolhydraten, eiwitten en vetten. En kook iedere avond standaard een groentesoort extra voor bij het gerechtje wat je van plan was te gaan eten. Als je op zoek bent naar de aller gezondste groente adviseren wij dus om zoveel mogelijk verschillende groentes te eten, juist de afwisseling maakt groente eten zo gezond.

 

Edamme bonen

Één van onze favoriete groente waar je misschien niet zo snel aan zal denken zijn Edamame bonen. Deze frisgroene bolletjes zijn jonge onrijpe sojaboontjes in de peul. Je komt ze vooral tegen in de Japanse, Koreaanse, Chinese keuken én in onze keuken. We zijn er weg van en eten ze iedere week. Je kunt ze vers halen maar je kunt ze ook vinden in het vriesvak van je supermarkt. Een heerlijk en makkelijk recept wat je met Edamame bonen kunt maken is een Poké bowl met zalm of tonijn en Soja saus.

Het verschil tussen Edamame bonen en sojabonen is niet heel groot. Edamame zijn de boontjes in jonge, nog niet rijpe peulen van de sojaplant. Sojabonen daarentegen worden geoogst als ze volledig rijp zijn. Ze worden daarna vaak gedroogd om ze te kunnen verwerken tot producten zoals tofu, sojasaus en sojadrink of soyayoghurt. 

Ben je benieuwd naar een gezond recept met deze ingrediënten? Hier vind je de recepten naar onze favoriete poke bowls

Comments