Kerst draait wat ons betreft om samen zijn, gezellig tafelen en vooral… genieten. En hoe fijn is het als dat genieten ook voedzaam mag zijn? Deze bieten carpaccio is zo’n gerecht dat alles heeft: kleur, smaak, crunch én een tikkeltje elegantie. Hij ziet eruit alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan, maar stiekem staat ‘ie in 10 minuten op tafel.
Perfect als voorgerecht, lichte lunch óf als kleurrijk pronkstuk op je kerstbuffet.
🍷 Serveer met een sapje!
Een glaasje Rooie Donder (met rode biet, peer en citroen) is de perfecte match: het tilt de smaak van de carpaccio omhoog én geeft je meteen een vitamineboost. Feestelijk, voedzaam en geen kater in zicht.
Tip van Zuss
Maak de carpaccio ’s ochtends al klaar (zonder de dressing), bewaar afgedekt in de koelkast en top ‘m pas vlak voor het serveren af met olijfolie, balsamico en je toppings. Easy does it en jij hebt wel wat beters te doen dan stressen in de keuken.
Kortom: deze carpaccio is jouw geheime wapen voor een kerstgerecht dat licht, luxe én liefdevol voelt. En wedden dat je tafelgenoten verrast zijn dat gezond zó lekker en mooi kan zijn?
Wil je meer van dit soort gerechten combineren met onze sapjes? Check dan ook ons blog:
👉 Gezond genieten van jouw kerstmaaltijd
ingrediënten
2 à 3 | gekookte rode bieten (vers of voorgekookt – beide prima) |
100 gram | feta (liefst in blok, zodat je hem lekker grof kunt verkruimelen) |
2 | handjes walnoten |
een pluk | rucola of veldsla (optioneel, voor de onderlaag) |
naar smaak | Balsamico-crème of een mooie, stroperige balsamicoazijn |
scheutje | extra vierge olijfolie |
snuf | versgemalen peper & een snufje zeezout |
extra feestfactor | rasp van sinaasappelschil, granaatappelpitjes of wat verse tijmblaadjes |