Een taart die zich aanpast aan jouw leven. Wil je koolhydraatarm en suikervrij? Kan gewoon. Liever een voedzame traktatie met natuurlijke ingrediënten zoals dadels? Ook goed. Deze notentaart doet niet moeilijk. Hij is zacht, kruimelig en verrassend voedend. En het beste: je maakt ‘m met één basisrecept en kiest zelf jouw zoetstijl.
Geschikt voor 10 stukjes puur plezier.
Waarom wij fan zijn van deze taart
Deze taart is niet alleen mooi om te zien, maar hij is ook écht voedzaam. De bodem is gemaakt met amandelmeel en kokosmeel, wat zorgt voor een nootachtige, vezelrijke basis. Voor de bodem gebruik je eieren, roomkaas, roomboter, een snufje vanille en natuurlijk een mix van amandelmeel en kokosmeel. Daarmee krijg je die licht nootachtige, luchtige structuur waar je elke keer opnieuw van wilt proeven.
Nu komt de keuze: ga je voor koolhydraatarm of voor de Zuss & Sap-versie? Als je koolhydraatarm eet, voeg je erythritol toe als zoetstof. Eet je liever zonder bewerkte zoetstoffen, dan gebruik je zachte medjoul dadels als natuurlijke zoetmaker. Die zorgen voor een milde zoetheid én een beetje smeuïgheid.
Daar bovenop komen blauwe bessen (of frambozen, aardbeien of bramen net waar je zin in hebt), een kruimelige notentopping en als finishing touch wat amandelschaafsel voor die heerlijke crunch.
Deze taart is heerlijk als voedzaam tussendoortje of zelfs als ontbijttaartje. Serveer met een lepel kokosyoghurt of gewoon zo, puur.
Je kunt hem makkelijk vier dagen in de koelkast bewaren, en invriezen gaat ook perfect, gewoon in punten snijden en per stuk invriezen.
Wil je ‘m nog feestelijker maken? Bestrooi dan vlak voor het serveren met wat extra gehakte noten of kokosrasp. Maar echt, hij is ook prachtig zoals ‘ie is.
ingrediënten
3 | eieren |
75 gram | roomkaas (zacht en naturel) |
50 gram | roomboter (gesmolten) |
1 | theelepel vanille-aroma |
100 gram | amandelmeel |
30 gram | kokosmeel |
8 gram | bakpoeder |
50 gram | erythritol (koolhydraatarm) of 3 medjoul dadels, ontpit en fijngehakt of gepureerd (Zuss & Sap-stijl) |
250 gram | blauwe bessen (diepvries mag, goed uitgelekt) |
150 gram | gemengde noten (denk aan walnoten, pecannoten en amandelen, grof gehakt) |
15 gram | amandelschaafsel |
1 | theelepel vanille-aroma |
40 gram | amandelmeel |
5 gram | kokosmeel |
15 gram | erythritol (koolhydraatarm) of 1 kleine dadel, fijngeprakt (optioneel, je kunt dit ook gewoon weglaten als je houdt van puur) (Zuss & Sap-stijl) |