Deze blauwe bessenmuffins zijn alles wat je van een gezond ontbijtje verlangt: zacht, luchtig, voedzaam én van nature zoet door banaan en rozijnen. Er komt geen gram toegevoegde suiker aan te pas, maar ze barsten van de smaak. Perfect als snel ontbijtje, gezonde snack na je workout of voor in de lunchtrommel.
Tip om te serveren: extra genieten? Serveer de muffins met een lepel zachte ricotta ‘clotted cream’, meng ricotta met een beetje vanille en eventueel een drupje citroenrasp of kaneel. Het frisse van de ricotta combineert perfect met de zoete banaan en sappige bessen. Zin in wat crunch? Voeg gehakte walnoten of pompoenpitten toe aan het beslag.
Bewaar de muffins in een afgesloten bakje in de koelkast of vries ze per stuk in. Zo heb je altijd een voedzame traktatie bij de hand.
Op zoek naar meer gezonde baksels? Probeer dan ook eens dit bananenbrood recept net zo makkelijk, net zo lekker!
ingrediënten
2 | rijpe bananen |
2 | eieren |
100 g | amandelmeel |
50 g | havermout (fijn of gemalen) |
1 tl | kaneel |
1 tl | bakpoeder |
snuf | zout |
1 tl | vanille-extract (optioneel) |
50 g | blauwe bessen (vers of diepvries) |
1 | handje rozijnen of fijngehakte dadels |
optioneel 1 el | kokosolie, gesmolten |
