Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Courgettebrood

Lunch Ontbijt Tussendoortje
PDF

Heb jij ook wel eens zin in iets anders dan die ‘gewone’ boterham met kaas? Probeer dan vooral eens dit heerlijke courgettebrood!

Courgettebrood is echt zo’n alleskunner. Het is lekker hartig en perfect als tussendoortje, maar ook ideaal als voedzaam ontbijt of lichte lunch. Zo naturel is het al heerlijk, maar je kunt er eindeloos mee variëren.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een plak courgettebrood met een lik hummus of een plakje oude kaas? Die combinatie is echt verrassend lekker. Extra tip: leg eens een plak brood met kaas in het tostiapparaat! In een paar minuten verandert het in een warme, knapperige en smeuïge traktatie waar je écht van gaat smullen. Perfect als hartig tussendoortje of snelle lunch wanneer je zin hebt in iets warms.

Je kunt het recept natuurlijk helemaal aanpassen aan jouw eigen smaak. Voeg kruiden toe die jij lekker vindt, varieer met toppings of probeer andere kaas. Met courgettebrood kun je echt alle kanten op.

Hoe bewaar je courgettebrood?

Het courgettebrood kun je het beste goed afgesloten in de koelkast bewaren. Daar blijft het twee tot drie dagen lekker vers. Omdat er geen conserveermiddelen of andere toevoegingen in zitten, is de houdbaarheid wat korter dan bij normaal brood.

Wil je langer genieten? Snijd het courgettebrood dan na het afkoelen in plakjes en vries ze in. Zo heb je altijd een gezonde snack of snelle lunch achter de hand. Ontdooi ze eenvoudig of rooster ze kort in de broodrooster of het tostiapparaat voor extra smaak en textuur.

Tip: Probeer ook eens ons bananenbrood Zo heb je voor ieder moment van de dag een gezonde en lekkere keuze.

 

ingrediënten

1 Cakevorm
1 Grote courgette
50 ml Olijfolie
250 gram bloem/meel
85 ml Melk
1,5 theelepel Bakpoeder
2 Grote eieren
100 gram Geraspte Parmezaanse kaas
2 takjes Tijm
1 takje Rozemarijn
Courgettebrood
1
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2
Was de courgette en rasp hem fijn. Je hoeft hem niet te schillen.
3
Klop in een kom de eieren, olijfolie en melk door elkaar en voeg eventueel wat peper toe.
4
Meng in een andere kom de bloem, geraspte kaas en bakpoeder. Voeg daarna de tijm, rozemarijn en geraspte courgette hier aan toe.
5
Meng het eiermengel er doorheen en schep het geheel in de cakevorm.
6
Schud een paar keer goed zodat het goed verdeeld is en alle luchtbellen eruit gaan.
7
Bak het 45-50 minuten in de oven. Houd wel de kleur in de gaten, als het te donker word kun je het afdekken met aluminiumfolie.
8
Laat het hierna nog even 10 min rusten buiten de boven en dan kun je aanvallen! eet smakelijk!