Courgettebrood
Lunch Ontbijt TussendoortjeHeb jij ook wel eens zin in iets anders dan die ‘gewone’ boterham met kaas? Probeer dan vooral dit heerlijke Courgettebrood recept!
Courgettebrood is een lekker hartig tussendoortje, maar je kunt het ook nemen als ontbijt of lunch. Zo al erg lekker, maar ook lekker om er bijvoorbeeld nog een plakje oude kaas op te doen of wat humus. Je kunt het recept natuurlijk aanpassen naar jouw eigen smaak, en kunt vooral je eigen creativiteit er op los gooien!
Hoe bewaar je courgette brood?
Hoe je het courgettebrood recept het beste kunt bewaren, is goed afgesloten in de koelkast, dan blijft het zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten geen conserveermiddelen of andere toevoegingen in. Daarom is de houdbaarheid wat korter dan bij ‘normaal brood’. Je kunt het broodje ook invriezen, snijd het courgettebrood na het afkoelen in plakjes. Deze kun je daarna gewoon invriezen. Super handig voor mee naar je werk of naar school! Ook heerlijk geroosterd, of om tosti’s mee te maken!
Tip! Probeer ook eens ons bananenbrood!
ingrediënten
1 | Cakevorm |
1 | Grote courgette |
50 ml | Olijfolie |
250 gram | bloem/meel |
85 ml | Melk |
1,5 theelepel | Bakpoeder |
2 | Grote eieren |
100 gram | Geraspte Parmezaanse kaas |
2 takjes | Tijm |
1 takje | Rozemarijn |
Comments