Deze frittata met cantharellen en verse peterselie is een echte smaakbom uit de oven. Simpel te maken, maar elegant genoeg voor een brunch met gasten of een doordeweekse avond waarop je net wat meer wil. De aardse smaak van gebakken cantharellen komt prachtig tot z’n recht in het romige eimengsel, en met een handje verse peterselie til je het geheel naar een fris, groen niveau.
Tip: Geen cantharellen in huis? Vervang ze gerust door kastanjechampignons of oesterzwammen. En heb je nog wat groenten over in de koelkast (zoals spinazie, prei of courgette)? Gooi ze er lekker bij! Deze ovenschotel is ideaal voor een creatieve no-waste maaltijd.
Liever iets met een romige bite maar dan zonder ei? Probeer dan eens onze risotto met pompoen verwarmend, zacht en vol smaak.
Serveer je frittata warm of laat ‘m afkoelen en neem hem de volgende dag als lunch mee. Net zo lekker!
ingrediënten
250 g | cantharellen (of gemengde paddenstoelen) |
1 | rode ui, fijngesnipperd |
1 | teentje knoflook, geperst |
6 | eieren |
100 ml | slagroom of plantaardige room |
50 g | Parmezaanse kaas (geraspt) |
2 el | olijfolie |
handvol | verse peterselie (grof gehakt) |
optioneel | verse tijm |
snuf | zout en versgemalen peper naar smaak |
