Luchtig, voedzaam en perfect voor een suikervrij ontbijt of lunch
Op zoek naar een licht en eiwitrijk gerecht dat ook nog eens superlekker is? Deze gevulde eiwrap met groenten is jouw nieuwe favoriete start van de dag. Hij zit bomvol frisse smaken, is makkelijk mee te nemen én ideaal als je even geen brood wilt eten. De rolvorm maakt ‘m extra leuk om te serveren en je kunt eindeloos variëren met wat je erin stopt.
Serveer tip: Heerlijk met een glaasje Zomerzoen of Groene Energie voor een frisse tegenhanger. Ook ideaal om koud mee te nemen als lunch!
ingrediënten
4 | eieren |
1 el | el melk of ongezoete plantaardige melk |
1 | kleine tomaat, in kleine blokjes |
½ | rode paprika, fijn gesneden |
1 el | verse peterselie, fijngehakt |
1 el | bieslook of lente-ui, fijngesneden |
30 g | zachte geitenkaas of roomkaas (optioneel) |
snuf | peper & zout |
1 tl | olijfolie of roomboter (om te bakken) |
garnering | komkommerplakjes en wat extra peterselie |

1
Klop de eieren los met de melk, kruiden, peper en zout.
2
Verhit de olie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Bak op laag vuur tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant nét is gestold.
3
Verdeel de tomaat, paprika en eventueel geitenkaas gelijkmatig over de omelet.
4
Laat nog even kort doorgaren en rol dan voorzichtig op met een spatel of schuif op een plank en rol daar verder.
5
Snijd in plakjes en serveer met verse komkommer en peterselie.