Fris, romig & nét even pittiger, puur natuur!
Zin in een sausje met karakter? Deze huisgemaakte mierikswortelroom met verse mierikswortel is een frisse smaakmaker met een lichte kick. Romig door de crème fraîche, pittig door de vers geraspte wortel en heerlijk in balans door een vleugje citroen. Perfect bij zalm, toast of een rijk gerecht dat wat pit kan gebruiken.
Waarom kiezen voor vers?
Verse mierikswortel is écht anders dan uit een potje. De smaak is dieper, scherper en frisser, alsof je wasabi en radijs combineert met een vleugje natuur. Ja, je moet even raspen, maar dan heb je ook wat. En zeg nou zelf: vers is toch altijd lekkerder?
Lekker bij:
- Gerookte of gebakken zalm
- Geroosterde bietjes of aardappelrösti
- Gegrilde groenten of toast met avocado
- Of als pittige tegenhanger naast een lepel huisgemaakte hollandaisesaus
Tip van Zuss
Combineer deze mierikswortelroom met onze Zalmtopper! voor de ultieme smaakcombi van zacht, fris én pittig. Echt een favorietje hier!
ingrediënten
2 el | crème fraîche of zure room |
1 el | vers geraspte mierikswortel (ca. 4 cm wortel) |
½ tl | citroenrasp |
snuf | zout |
optioneel | theelepel honing om 'm iets zachter te maken |
extra | wat verse bieslook of peper naar smaak |