Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Huisgemaakte mierikswortelroom

Sauzen
PDF

Fris, romig & nét even pittiger, puur natuur!

Zin in een sausje met karakter? Deze huisgemaakte mierikswortelroom met verse mierikswortel is een frisse smaakmaker met een lichte kick. Romig door de crème fraîche, pittig door de vers geraspte wortel en heerlijk in balans door een vleugje citroen. Perfect bij zalm, toast of een rijk gerecht dat wat pit kan gebruiken.

Waarom kiezen voor vers?

Verse mierikswortel is écht anders dan uit een potje. De smaak is dieper, scherper en frisser, alsof je wasabi en radijs combineert met een vleugje natuur. Ja, je moet even raspen, maar dan heb je ook wat. En zeg nou zelf: vers is toch altijd lekkerder?

Lekker bij:

  • Gerookte of gebakken zalm
  • Geroosterde bietjes of aardappelrösti
  • Gegrilde groenten of toast met avocado
  • Of als pittige tegenhanger naast een lepel huisgemaakte hollandaisesaus

Tip van Zuss

Combineer deze mierikswortelroom met onze Zalmtopper! voor de ultieme smaakcombi van zacht, fris én pittig. Echt een favorietje hier!

ingrediënten

2 el crème fraîche of zure room
1 el vers geraspte mierikswortel (ca. 4 cm wortel)
½ tl citroenrasp
snuf zout
optioneel theelepel honing om 'm iets zachter te maken
extra wat verse bieslook of peper naar smaak
Huisgemaakte mierikswortelroom
1
Schil een stukje verse mierikswortel en rasp dit superfijn (let op: het kan pittig zijn voor je ogen!).
2
Meng de geraspte mierikswortel direct met de crème fraîche, citroen en zout.
3
Proef en voeg eventueel honing of extra mierikswortel toe naar smaak.
4
Serveer meteen, of dek af en bewaar maximaal 1 dag in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.