fbpx

Kipkerriesaus met bloemkoolrijst

Diner

Gezond en simpel Kip-kerrie recept.

ingrediƫnten

2 Kipfilets in blokjes
1 Kippenbouillon tablet in 500 ml heet water oplossen
1 Ui gesnipperd
2 Teentjes knoflook fijngehakt
1 Eetlepel Kerriepoeder
1 Theelepel Sambal
30 gram Boter
30 gram Bloem
125 ml Kookroom van campina
125 gram Doperwten
Bloemkoolrijst (gewoon in de supermarkt te koop)
Optioneel
Blokjes ananas
Handje Rozijnen (30 min geweekt in water)
Champignons
Kipkerriesaus met bloemkoolrijst
1
Kook de bloemkoolrijst.
2
Bak de kipfilet en eventueel de champignons apart.
3
verwarm en serveer de doperwtjes apart.
4
Verhit een grote koekenpan of hapjespan de boter en fruit de ui, knoflook, kerriepoeder en sambal op laag vuur.
5
Voeg de bloem toe en bak deze even kort mee.
6
Voeg al roerend met een garde de kippenbouillon toe (je hoeft niet alle bouillon te gebruiken), totdat je een gladde saus hebt en laat het dan nog enkele minuten op laag vuur pruttelen.
7
Voeg de room en eventueel de rozijnen (zonder water) toe aan de saus en laat zachtjes verder pruttelen, totdat de saus iets is ingedikt.
8
Voeg de kipfilet blokjes en champignons toe en verwarm ze de laatste paar minuutjes mee in de saus. Eet smakelijk!

Comments

Thekla Karsten
Meerval 62
1741 XP Schagen
06 239 16 567

Joselien Haring
Wierdijk 1
1693 JA Wervershoof
06 156 39 277

Zuss & sap
E: goedbezig@zussensap.nl
KvK: 62962647

Algemene voorwaarden

Techiek dodo.nl / design Studioviv.nl