Kipkerriesaus met bloemkoolrijst
DinerGezond en simpel Kip-kerrie recept.
ingrediƫnten
2 | Kipfilets in blokjes |
1 | Kippenbouillon tablet in 500 ml heet water oplossen |
1 | Ui gesnipperd |
2 | Teentjes knoflook fijngehakt |
1 Eetlepel | Kerriepoeder |
1 Theelepel | Sambal |
30 gram | Boter |
30 gram | Bloem |
125 ml | Kookroom van campina |
125 gram | Doperwten |
Bloemkoolrijst (gewoon in de supermarkt te koop) | |
Optioneel | |
Blokjes ananas | |
Handje | Rozijnen (30 min geweekt in water) |
Champignons |

1
Kook de bloemkoolrijst.
2
Bak de kipfilet en eventueel de champignons apart.
3
verwarm en serveer de doperwtjes apart.
4
Verhit een grote koekenpan of hapjespan de boter en fruit de ui, knoflook, kerriepoeder en sambal op laag vuur.
5
Voeg de bloem toe en bak deze even kort mee.
6
Voeg al roerend met een garde de kippenbouillon toe (je hoeft niet alle bouillon te gebruiken), totdat je een gladde saus hebt en laat het dan nog enkele minuten op laag vuur pruttelen.
7
Voeg de room en eventueel de rozijnen (zonder water) toe aan de saus en laat zachtjes verder pruttelen, totdat de saus iets is ingedikt.
8
Voeg de kipfilet blokjes en champignons toe en verwarm ze de laatste paar minuutjes mee in de saus. Eet smakelijk!
Comments