Kipkerriesaus met bloemkoolrijst
DinerWij denken wel een van onze favoriete recepten. Kipkerriesaus met bloemkoolrijst en kip. Het leuke aan dit recept is dat de rijst dus eigenlijk geen rijst maar bloemkool is!
Ik kan me voorstellen wat je nu denkt. Maar geloof me, het smaakt gewoon alsof je rijst eet! Zo krijg je dus eigenlijk ‘onbewust’ groentes binnen. Ook een perfect gerecht voor kids die niet zo van de groentes houden 😉
Uiteraard kun je de bloemkoolrijst vervangen door gewone rijst. Stel dat de rest van het gezin graag zilvervlies rijst eet, halveer dan het portie rijst. Misschien ben je niet zo’n fan van doperwtjes? Andere groenten smaken hier heerlijk bij! Denk bijvoorbeeld aan broccoli of een lekkere mix van andere wokgroenten. Je kunt aan dit recept ook weer helemaal je eigen draai geven!
Ik zou zeggen, geniet van dit gezonde kipkerriesaus met bloemkoolrijst recept!
Tip!
Probeer ook eens ons Rijst met pittig gehakt recept.
ingrediënten
2 | Kipfilets in blokjes |
1 | Kippenbouillon tablet in 500 ml heet water oplossen |
1 | Ui gesnipperd |
2 | Teentjes knoflook fijngehakt |
1 Eetlepel | Kerriepoeder |
1 Theelepel | Sambal |
30 gram | Boter |
30 gram | Bloem |
125 ml | Kookroom van campina |
125 gram | Doperwten |
Bloemkoolrijst (gewoon in de supermarkt te koop) | |
Optioneel | |
Blokjes ananas | |
Handje | Rozijnen (30 min geweekt in water) |
Champignons |
Comments