Zelfgemaakte Granola
OntbijtOns favoriete ontbijtje is zelfgemaakte granola met kwark of met griekse yoghurt! Het is lekker, gezond en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Wil jij weten hoe je dit heerlijke ontbijtje maakt? Lees dan snel verder!
Wat is Granola eigenlijk?
Granola lijkt eigenlijk heel erg op muesli alleen is zelfgemaakte granola geroosterd in de oven. Hierdoor krijgt het een lekkere en krokante smaak. Muesli en cruesli is natuurlijk ook heel lekker, alleen kun je met deze granola helemaal zelf bepalen wat je er doorheen doe en kun je het precies maken zoals jij het lekker vind. Dat is het leuke van zelf maken! Laat lekker je eigen creativiteit los, en maak zo de lekkerste granola ooit!
Tip! Maak de granola de avond van tevoren zodat je sochtends heerlijk verse en zelfgemaakte granola klaar hebt staan.
Hoe bewaar je je zelfgemaakte granola?
Je verse granola kun je bewaren in een afgesloten pot en is dan minstens 2 weken houdbaar. Maar geloof ons, zo lang kun je het niet laten staan 😉
Variatietip: Ook heerlijk om nog wat rozijnen, granberry’s of fruit toe te voegen in de yoghurt!
ingrediënten
20 porties250 gram | havermout |
250 gram | havervlokken |
500 gram | ongezouten en ongebrande noten |
200 gram | honing |
15 gram | kaneel |
flinke scheut | olijfolie |
bakpapier | |
Lekker met kwark naturel of griekse yoghurt |
Comments