fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Superfoods

Wat zijn superfoods?

Superfoods, je hebt er vast wel eens van gehoord of bij ons voorbij zien komen, maar wat is het nou precies? Superfoods zijn voedingsmiddelen die bijzonder rijk zijn aan voedingsstoffen en bioactieve stoffen zoals vitamines, mineralen, antioxidanten, en fytonutriënten. Superfoods hebben dus een hele boel gezondheidsvoordelen en kunnen daardoor een belangrijke rol spelen in een gezond dieet. Wil je nou meer lezen over deze superfoods? En ben je benieuwd welke wij gebruiken bij Zuss & Sap? Dat lees je in deze blog!

 

Superfoods

Bessen (Blauwe bessen, Acai, Goji)

Bessen zijn rijk aan antioxidanten, vooral anthocyanen, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Ze zouden ontstekingen kunnen verminderen, de hersenfunctie kunnen ondersteunen en ze zouden het risico op hartziekten kunnen verlagen.

Heb je al wel eens gehoord van Goji bessen? Wanneer je onze Oranje Bliksem eens hebt gedronken komt deze bes je waarschijnlijk bekend voor! Wij gebruiken namelijk de superfood Goji bessen in onze Oranje Bliksem!

 

Chiazaad

Chiazaad is hoog in omega-3 vetzuren, vezels en eiwitten. Chiazaden kan de spijsvertering ondersteunen, het kan een gezond cholesterolgehalte bevorderen en het zou kunnen helpen bij gewichtsbeheersing door een gevoel van verzadiging te geven. Je kan chiazaad makkelijk toevoegen aan je smooties, yoghurt of in je baksels zoals in een gezonde cake of muffins.

 

Quinoa

Quinoa is een complete eiwitbron met alle negen essentiële aminozuren. Het is rijk aan vezels, magnesium, B-vitamines, ijzer, kalium, calcium, fosfor, en vitamine E. Het kan goed zijn voor spieropbouw, het kan bijdragen aan energieproductie en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

 

Avocado

Avocado bevat gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten, vezels, kalium, en vitamine E. Avocado’s zouden de gezondheid van het hart kunnen verbeteren, het zou ontstekingen kunnen verminderen en bijdragen aan een gezonde huid.

Wist je al dat we avocado ook gebruiken in onze sappen? Zoals in Asperge Tijd. Verkrijgbaar van april t/m juni.

 

Boerenkool

Superfoods hoeven niet altijd dingen te zijn waar je nog nooit van hebt gehoord, ook boerenkool is zo’n superfood! Het is rijk aan vitamine K, vitamine A, vitamine C, en antioxidanten. Het kan de gezondheid van de botten ondersteunen, het kan een gezonde spijsvertering bevorderen en het zou kunnen helpen bij ontgifting.

Ook boerenkool vind je in onze sappen, zoals in Winterse Boost.  Verkrijgbaar van november t/m maart.

 

Zalm

Dat zalm gezond is wist je misschien al, maar wist je ook al dat het een echte superfood is? Het is rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten, vitamine D, en selenium. Zalm kan de gezondheid van het hart ondersteunen, het kan ontstekingen verminderen, en het kan de gezondheid van de hersenen bevorderen.

 

Kurkuma

Ben je een echte Zuss & Sap fan? Dan zul je vast wel eens gehoord hebben van kurkuma. Deze superfood gebruiken we namelijk in onze Gele Rakker. Curcumine is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer. Kurkuma zou kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen, pijnbestrijding, en het kan helpen bij het verbeteren van de hersenfunctie.

 

Spirulina

Is Groene Energie jouw favoriete sapje? Goed nieuws, want de superfood spirulina zit daarin verwerkt! Spirulina is een blauwgroene alg die rijk is aan eiwitten, B-vitamines, ijzer, en antioxidanten. Spirulina kan je immuniteit versterken, ontgiften, en het kan energie verhogen.

 

Zoete aardappel

Weer zo’n eentje waarvan je niet verwacht dat het een superfood is. Zoete aardappel is rijk aan beta-caroteen (voorloper van vitamine A), vitamine C, vezels, en kalium. Zoete aardappelen kunnen de gezondheid van de ogen ondersteunen, het kan je immuunsysteem versterken, en het zou kunnen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Ook deze superfood vind je terug in onze sappen, zoals in Rooie Donder.

 

Kun jij wel wat extra superfoods gebruiken? Voeg ze makkelijk toe aan jouw dieet door onze Zuss & Sappen! Je besteld ze hier; Shop

Comments