Zelfgemaakte Eiersalade
Lunch Ontbijt TussendoortjeZelfgemaakte eiersalade is veel gezonder dan die uit de supermarkt! En nog eens veel lekkerder ook!
Eiersalade, echt zoiets wat eigenlijk niet mag ontbreken op tafel tijdens Pasen! Het is zeker niet moeilijk om deze zelf te maken, het is zelfs één van de makkelijkste salades om zelf te maken. Zelf eiersalade maken kan echt iedereen! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit heerlijke recept die je waarschijnlijk al wel in huis hebt. Klinkt het al goed? Lees dan vooral snel verder voor dit leuke recept!
Je zelfgemaakte eiersalade is heerlijk op een vers volkoren broodje uit de oven, of op een cracker of toastje. Je kunt er eindeloos mee variëren.
Tip! Je kunt ook de mayonaise weg laten. Zo word jouw eiersalade nóg gezonder en net iets minder vet.
Hoe bewaar je jouw zelfgemaakte eiersalade?
Je kunt je eiersalade in een potje / bakje bewaren in de koelkast. Zorg er voor dat je het bakje of potje goed afdekt met bijvoorbeeld aluminiumfolie of vershoudfolie, of natuurlijk met een deksel. Je kunt zo je eiersalade enkele dagen in de koelkast bewaren. Maar bij ons is deze versgemaakte eiersalade meestal in één keer op 😉
ingrediënten
7 | eieren |
2 grote lepels | Skyr |
1 theelepel | honing |
1 kleine lepel | mayonaise |
1 eetlepel | bieslook (vers gesneden of gedroogd) |
1 theelepel | mosterd |
1 theelepel | kerriepoeder |
snufje paprikapoeder | |
snufje peper |
Comments