Andijvie uit de wok
DinerWil jij ook wel eens iets anders uitproberen dan altijd maar dezelfde standaard groentes? Dat snappen wij! Probeer daarom eens dit heerlijke recept van andijvie uit de wok!
Andijvie is een heerlijke en knapperige groente. Veel mensen eten dit in combinatie met bijvoorbeeld een andijviestamppot. Een typisch winterse maaltijd. Dit is waarom veel mensen deze groente niet veel eten wanneer het warm weer is. Wij vinden dat zonde. Er zijn nog zo veel meer mogelijkheden met andijvie! Je zou het bijvoorbeeld in een salade kunnen verwerken, maar je kunt er dus ook mee wokken! Dit recept delen we graag met jullie, omdat wij vinden dat andijvie te weinig gegeten wordt!
Andijvie heeft een licht bittere smaak. Andijvie bevat veel gezonde dingen, het bevat veel vitamines en mineralen. Er zit heel veel vitamine K, A en B11 in, maar ook veel mangaan, koper en ijzer. Let erop dat je andijvie nooit te lang kookt, bakt of wokt, want hoe langer je dat doet, hoe meer gezonde voedingsstoffen er verloren gaan.
Veel plezier met het maken van deze overheerlijke andijvie uit de wok!
Tip!
Probeer ook eens onze Pasta Spinazie Taglitelle!
ingrediƫnten
Voor 2 personenhalve krop | Andijvie |
Halve courgette | |
40 gram | Walnoten |
150 gram | Julienne spekreepjes |
2 | Uien |
2 teentjes | Knoflook |
10 gram | Parmezaanse kaas geraspt |
Theelepel | Peper |
Theelepel | Kerrie |
Comments