fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Gezonde crackers

Lunch Ontbijt Tussendoortje

Voedzame, heerlijke en gezonde crackers, laten wij daar eens een makkelijk receptje voor hebben! En deze delen we natuurlijk graag met jullie ;)! Thekla maakt deze gezonde crackers regelmatig en deelt ze dan uit in de Zuss & Sap kantine en dat vinden al onze collega’s helemaal niet erg! Ze zijn heerlijk om te dippen met humus, besmeer ze met (zelfgemaakte) eiersalade of guacamole.

Eet deze gezonde crackers als snack of als lunch. Vandaag aten we ze heerlijk met een vers gemaakt pompoensoepje. Nadat de crackers op waren hebben we de overige kruimels en pitten in onze soep gedaan, ook een hele goede tip!

Ben je nog opzoek naar een goed soeprecept? Ook deze hebben we voor je!

ingrediënten

Ingrediënten
125 gram gebroken lijnzaad
50 gram pompoenpitjes
50 gram sesamzaadjes
30 gram pijnboompitjes
1,5 eetlepel olijfolie
170 ml water
Een snufje zout
Gezonde crackers
1
Verwarm de oven voor op 180 graden
2
Doe alle ingrediënten samen in een kom, roer goed door en laat het 20 min staan
3
Doe bakpapier op een bakplaat, schep het mengsel hierop en spreidt het uit
4
Leg een vel bakpapier er bovenop en rol met een deegroller er overheen zodat je een dunne plak krijgt
5
Haal het bovenste vel bakpapier eraf, schuif de bakplaat in de over en bak de crackers in 25 min lichtbruin
6
Haal de bakplaat uit de oven, snijd er mooie stukken van, draai ze om en doe de bakplaat nog 5 min terug in de oven
7
Laat ze nog even afkoelen voordat je ze opeet & eetsmakelijk!

Comments