Spaghetti met saus
DinerEen heerlijk basisrecept voor spaghetti met saus.
Veel Italiaanse pasta’s hebben tomaten als basis voor de pastasaus. Denk bijvoorbeeld aan pasta Bolognese waarbij een lekkere tomatensaus de basis is. Ook voor veel pizza’s geldt dat de bodem als eerste wordt besmeerd met een lepel tomatensaus. Je kunt natuurlijk kant en klare potten tomatensaus kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakte tomatensaus is veel lekkerder en ook nog eens veel gezonder.
Om zelf een goede tomatensaus te maken kun je de tomaten het beste een aantal uur laten pruttelen. Hiervoor heb je misschien niet altijd tijd. Het grote voordeel is echter als je in één keer een grote hoeveelheid tomaten saus maakt dat je deze in kunt vriezen. Je kunt het onderstaande recept dus ook verdubbelen. Als je dan een keer op een vrije avond of in het weekend tijd over hebt kun je gewoon een grote pan koken. Lekker makkelijk om een voorraadje in de vriezer te hebben en te kunnen gebruiken na een lange werkdag.
Bewaartip
Te veel gemaakt? Tomatensaus laat zich dus uitstekend invriezen. Zorg voor goed sluitende diepvriesbakjes en maak niet te grote porties. Ook voor tomatensaus geldt: eenmaal ontdooid betekent binnen enkele dagen opeten.
Een restje saus kan de volgende dag goed gebruikt worden als basis op een pizza of bruchette.
Geniet van dit heerlijke recept spaghetti met saus!
Probeer ook eens onze Pasta met tomaat basilicum en sesamolie.
ingrediënten
Voor 6 personen2 pakjes | gezeefde tomaten |
1 pakje | tomatenblokjes |
500 gram | rundergehakt |
1 bakje | champignon |
1 | rode paprika |
1 | gele paprika |
1 | grote wortel |
1 pakje | spekjes |
2 middel | grote ui |
2 teentjes | knoflook |
1 blokje | rundvlees boullion |
Snufje | peper |
Snufje | zout |
Eetlepel | oregano |
Eetlepel | majoraan |
Theelepel | paprika poeder |
Comments