fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Stress verminderen door voeding

Stress en spanning door voeding

Stress hebben we allemaal wel eens, soms door logische oorzaken maar soms kun je ook stress of spanning ervaren zonder daar een duidelijke reden voor te hebben. Een van die redenen zou kunnen zijn dat je meer stress ervaart door voeding die dat verergeren. Daar gaan we het in deze blog uitgebreider over hebben!

Stress verminderen door voeding

Eet gezond

Zorg ervoor dat je regelmatig gezonde maaltijden eet die alle voedingsstoffen bevatten die je lichaam nodig heeft. Een uitgebalanceerd dieet kan helpen om je energieniveaus stabiel te houden en je stemming te verbeteren, waardoor je beter bestand bent tegen stress. Wil je meer lezen over hoe voeding je humeur kan verbeteren? Dat kan, want ook daar hebben we een blog over geschreven! Deze lees je hier; Hoe je eetgewoonten je humeur kunnen verbeteren.

 

Vermijd cafeïne en stimulerende middelen

Hoewel cafeïne een tijdelijke energieboost kan geven, kan het ook angst en nervositeit verergeren, vooral bij mensen die gevoelig zijn voor de effecten ervan. Probeer cafeïnehoudende dranken zoals koffie en energiedrankjes te verminderen of te vermijden, vooral als je merkt dat ze je angstig maken. Twijfel je over wat cafeïne met jouw lichaam doet? En denk je dat het misschien wel meevalt? Probeer dan je kopje koffie eens te laten staan en merk de verschillen!

 

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium

Magnesium is een mineraal dat kan helpen om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn onder andere spinazie, amandelen, avocado’s, bananen en volle granen.

Sapjes met spinazie; Groene Energie, Winterse Boost, Asperge Tijd en 100% Groene Groentesap.

 

Kies voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten

Antioxidanten helpen om schadelijke vrije radicalen in je lichaam te bestrijden en kunnen ontstekingen verminderen, wat op zijn beurt stress kan verminderen. Een ongezond lichaam kan namelijk best wat (onbewuste) stress veroorzaken. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zijn onder andere bessen, donkere bladgroenten, noten en zaden, en groene thee.

 

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren

Van omega-3-vetzuren, met name EPA en DHA, wordt gezegd dat ze de symptomen van stress en angst verminderen door ontstekingen te verminderen en de hersenfunctie te ondersteunen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren zijn onder andere vette vis zoals zalm, makreel en sardines, evenals walnoten, lijnzaad en chiazaad.

 

Drink voldoende water

Genoeg water drinken is voor bijna alles belangrijk, en dus ook om stress in je lichaam te minderen. Te kort drinken kan je lichaam onder stress zetten en je vermogen om stress te beheren verminderen. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag om gehydrateerd te blijven en je stressniveaus te helpen beheersen.

Comments